Tvrtki Marinada iz Donjeg Miholjca isplaćeno je 11,39 milijuna kuna za ulaganje u opremanje objekta za preradu (konzerviranje, sušenje, zamrzavanje) voća i povrća

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 11,39 milijuna kuna tvrtki Marinada, članici AgroFructus grupe, za ulaganje u opremanje objekta za preradu voća i povrća, izvijestili su u ponedjeljak iz Agencije.

Riječ je o završnom ulaganju u IPARD mjeri 103 “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribarskih proizvoda”.

Marinadi iz Donjeg Miholjca isplaćeno je 11,39 milijuna kuna za ulaganje u opremanje objekta za preradu (konzerviranje, sušenje, zamrzavanje) voća i povrća.

IPARD sredstvima, kako se navodi, nabavljena je oprema za sušenje, pranje, čišćenje i sortiranje, zatim oprema za sterilizaciju/pasterizaciju te uređaji za preradu, pakiranje, označavanje i privremenu pohranu

Linija za preradu sada omogućava povećanje kapaciteta do 50 posto u odnosu na prethodnu proizvodnju. Proces prerade voća i povrća sada je u potpunosti automatiziran od samog ulaza robe pa sve do skladištenja. Uz pomoć IPARD-a osiguran je dugoročni održivi razvoj tvrtke, navode iz Agencije.

Marinada ima godišnju preradu od 15 tisuća tona voća i povrća, te ostvaruje promet od približno 150 milijuna kuna.

Osim na domaće tržište, svoje proizvode plasira i u Australiju, Kanadu, SAD, Švicarsku, Švedsku, Njemačku, Češku, Izrael, Sloveniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. (Banka.hr / Hina)