Od pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji pa sve do danas, Spar Hrvatska uspješno surađuje s hrvatskim proizvođačima na plasmanu njihovih proizvoda u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji i Italiji.

U odnosu na 2015, u prošloj godini ostvaren je rast izvoza za više od 7%.

Najviše je porastao izvoz hrvatskih proizvoda u Austriju – čak 18%. U prošloj godini Spar je povećao izvoz hrvatskih proizvoda na više od 60 milijuna eura.

Velike hrvatske kompanije i dalje povećavaju svoj izvoz putem Sparovih trgovina. Posebno veseli ulistavanje Gavrilovićevih suhomesnatih proizvoda na police Sparovih trgovina u Austriji.

Kako su oduvijek govorili u Sparu, izvoz nije pitanje samo veličine kompanije, a dobar primjer je Alden iz Baderne koji su počeli plasirati svoje proizvode na talijansko tržište.

Cromarisovi proizvodi postigli su veliki uspjeh u Sloveniji i u 2016. udvostručili izvoz. Veliko povećanje izvoza ostvarili su na primjer: Sardina d.o.o. u Austriju, a Mandarinko iz Opuzena u Sloveniju.

“Spar vjeruje u kvalitetu proizvoda svojih hrvatskih partnera te će im i dalje pružati svu potrebnu potporu da svoje proizvode uspješno predstave potrošačima kroz mrežu Spar trgovina u Austriji, Italiji, Sloveniji i Mađarskoj”, naglasio je gospodin Helmut Fenzl, predsjednik uprave Spar Hrvatska.