spar-premium-helmut-fenzlTrgovački lanac Spar predstavio je danas ekskluzivnu liniju trgovačke marke Spar Premium koja se sastoji od 70 prehrambenih proizvoda.

Među odabranim proizvodima linije Spar Premium nalazi se i oko 30 proizvoda od desetak hrvatskih proizvođača iz različitih regija Hrvatske.

Kako je na predstavljanju rekao glavni direktor Spar Hrvatska, Helmut Fenzl, Spar Premium čine artikli proizvedeni u ograničenim serijama, kontroliranog geografskog porijekla i proizvodnje te pripremljeni prema tradicionalnoj recepturi.

Osim prvoklasne kakvoće proizvodi linije Spar Premium prepoznatljivi su i po dizajnerski oblikovanoj crno-srebrnoj ambalaži. Svaki proizvod ima svoju priču o nastanku, izvoru i uporabi proizvoda, navode iz Spara.

U ponudi su se našli i slavonski kulen, vrgorački pršut, samoborska salama, bračko maslinovo ulje, kukuruzni kruh, ručno valjana tjestenina i brojni drugi proizvodi koji nose oznaku i Izvorno hrvatsko. Posebnu poslasticu predstavljaju džemovi okusa od jabuke u kombinaciji s lavandom, cimetom, medom i suhim grožđem te čokolade s autohtonim hrvatskim dodacima – rogačem, blanširanim bademima ili pinjolima.

spar-premium-dobavljaci-002Spar Premium nudi i delikatese iz različitih dijelova svijeta poput divovskih kozica s Tajlanda, basmati riže iz Indije, camargue crvene riže iz Provanse, dva puta pečenim cantuccinijima iz Italije, švicarskim čokoladama Frey te Blue chips koji ima 40 posto manje masnoće te je prirodno plave boje zbog drukčijeg načina pečenja.

Novu liniju Spar Premium prati kampanja u kojoj je zaštitno lice glumac Pierce Brosnan, poznati James Bond, a slogan je ‘Najbolje za svaki dan’.

O svojim proizvodima na predstavljanju Premium linije govorili su Mirjana Stancarić, koja proizvodi eko džemove, zatim vlasnik Maroline s Krka, Boris Dujmović, tvrtke koja je zadržala tradicionalni ručni način izrade tjestenine, te Igor Runtas iz samoborske tvrtke Igomat koja proizvodi mesne delikatese.