Prodaja njemačkog piva u Velikoj Britaniji prošle godine znatno je povećana, dijelom zahvaljujući krizi zbog koronavirusa i zatvorenim pubovima, zbog čega su potrošači kupovali pivo u supermarketima, prenosi njemačka agencija dpa.

Izvoz njemačkog alkoholnog piva u Veliku Britaniju lani je porastao za oko 25 posto, na 699 tisuća hektolitara, objavila je Udruga izvoznika piva iz sjeverne, zapadne i jugozapadne Njemačke (VAB).

Pubovi i restorani u Britaniji mjesecima su zbog pandemije bili zatvoreni, a to su i inače objekti u kojima se njemačko pivo prodaje puno rjeđe u odnosu na pivo drugih europskih proizvođača.

Istodobno je prodaja njemačkog piva u supermarketima koji nisu zatvarani porasla, a takav se trend rasta nastavlja, navela je udruga.

“Izvoz alkoholnog piva iz Njemačke u Ujedinjeno Kraljevstvo rastao je tijekom zadnjih pet godina”, rekao je direktor VAB-a Rodger Wegner, podsjećajući da je 2015. u Veliku Britaniju izvezeno oko 409 tisuća hektolitara njemačkog piva.

On je spomenuo i izvozni doprinos bezalkoholnog piva, napominjući da je Ujedinjeno Kraljevstvo najveće njemačko tržište toga pića. No, za razliku od alkoholnog, prodaja njemačkog bezalkoholnog piva u UK-u lani je pala sa 169 na 151 tisuću hektolitara.

Bezalkoholno pivo čini šest posto ukupnog njemačkog izvoza piva, objavila je udruga. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!