klaudio-jurcic-i-duro-horvatAkademija vina predstavila suradnju s najboljim sommelierom Hrvatske

U organizaciji tvrtke Agrokor vina u utorak je u Akademiji vina održana radionica sljubljivanja vina uz jela koju je vodio najbolji sommelier u Hrvatskoj Klaudio Jurčić. Radionica je organizirana s ciljem promoviranja programa Akademije vina i predstavljanja vina koja, prema mišljenju cijenjenog sommeliera, najbolje pristaju uz tradicionalna, blagdanska, hrvatska jela, ističe se u priopćenju.

Namjera je bila predstaviti istinski dobra i kvalitetna vina koja će svojom prihvatljivom cijenom biti dostupna većem broju prosječnih potrošača koji žele oplemeniti svoj blagdanski stol. U kulinarskom dijelu ove radionice ‘chefovao’ je proslavljeni kuhar Branko Ognjenović.

Uz Malvaziju 2011 Vina Laguna, Klaudio Jurčić je sljubio bakalar na bijelo, uz Graševinu 2010 Vina Belje hladni odojak, a najveće iznenađenje je bila kombinacija Traminca 2009 iz Iločkih podruma sa sarmom. Nakon toga je slijedila Frankovka 2009 Iločkih podruma s puricom s mlincima, Merlot 2009 Vina Belje s pašticadom s njokima te Muškat žuti 2010 Vina Laguna s fritulama.

Na samom početku radionice direktor Agrokor vina, Đuro Horvat, čestitao je Klaudiu Jurčiću na osvojenom četvrtom prvenstvu sommeliera Hrvatske te mu je uručio poseban poklon – posebno za njega napunjen Duoble Magnum Goldberg cabernet sauvignon 2007 s posvetom.

Jurčić je tom prigodom o svom uspjehu istaknuo kako “osim prirodnih predispozicija, 95 posto posla sommeliera jest rad, vježbanje i učenje koje nikad ne prestaje”.

Klaudio Jurčić pohađa prestižnu austrijsku Akademiju za trgovce i poznavatelje vina u Rustu, a planira steći i diplomu Master of wine koju još nitko iz Hrvatske nema.  Također se počeo spremati i za svjetsko prvenstvo sommeriera koje će se održati u Japanu 2013. godine, navodi se u priopćenju Agrokor vina.