ulla-popken-otvorenje-avenue-mall-007U ponudi trgovačkog centra Avenue Mall Zagreb od jučer se ekskluzivno nalazi i trgovina Ulla Popken, brend koji donosi odjeću i obuću za punije osobe.

Prva Ulla Popken prodavaonica u Hrvatskoj otvorena je na svečanosti kojoj su uz brojne goste nazočili i ambasadorica ovoga brenda, poznata voditeljica Karmela Vukov Colić, zatim glumica Ana Begić, voditeljica Ines Preindl, pjevač Jacques Houdek te Danijela Dvornik.

Ulla Popken brend osnovan je 1880. u sjevernoj Njemačkoj, a utemeljitelj je Johann Popken. Do 1978. posao se razvio u nacionalni lanac odjeće za majke i trudnice.

ulla-popken-otvorenje-avenue-mall-005Friedrich Popken, unuk utemeljitelja brenda, zapazio je kako žene koje nisu trudne naručuju njihovu odjeću te se zapitao zašto? Ubrzo je došao na ideju za proizvodnju moderne odjeće u velikim brojevima, namijenjene svim ženama punijeg stasa koje nikako nisu pronalazile odgovarajuću odjeću za sebe. Popkenova kći, zajedno sa svojim suprugom, odvela je viziju kompanije do Sjeverne Amerike gdje je 1993. otvoren Ulla Popken Ltd.

Ulla Popken danas broji 355 dućana diljem svijeta. Svojim kupcima od prvoga dana pristupaju osobno, a svoju odjeću prilagođavaju svakom pojedinačnom tržištu, uzimajući u obzir različitost u tjelesnoj građi. Uz odjeću, Ulla Popken je pokrenuo i vlastitu proizvodnju obuće za punije.

Osim linije za žene, casual, city ili selection kolekcije, donjeg rublja u veličinama od 42-60 te modnih dodataka, Ulla se posvetila i posebnoj liniji za muškarce Johann Popken. Zagrebački dućan Ulla Popken sedmi je u svijetu koji nudi i mušku kolekciju.