Centar za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore, u sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom, organizirao je besplatnu dvodnevnu HACCP radionicu koja je održana 9. i 10. svibnja u prostorijama HGK u Zagrebu, izvijestili su iz HGK.

Svrha radionice je upoznati sudionike sa zakonodavnim uvjetima na području sigurnosti hrane i pojasniti obveze subjekata u poslovanju s hranom (SPH).

U praktičnom dijelu cilj je bio upoznati SPH s načinima udovoljavanja zakonodavnim uvjetima, praktičnim primjerima iz prakse, radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane, temeljenih na HACCP načelima.

HACCP radionica namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao zakonodavnu obvezu vezanu uz odredbe Zakona o hrani.

Namijenjena je i svim drugim zainteresiranim stranama koje na bilo koji način sudjeluju u provođenju istog zakonodavnog okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu, navode iz Centra za kvalitetu HGK.

Voditeljica HACCP radionice je mr.sc. Nevenka Gašparac, dr.vet.med.

*Prijavnicu za buduće radionice poslati na fax: 01/4561-614 ili na e-mail kvaliteta@hgk.hr / ngasparac@hgk.hr. Sve informacije mogu se dobiti u Centru za kvalitetu HGK na broj telefona 01/4561-551.