SladoleDanNajomiljenija slastica i malih i velikih, sladoled, zaslužuje barem jedan dan koji je posvećen samo njemu. Vodeći hrvatski i regionalni proizvođač Ledo odlučio je da će to ove godine biti subota 30. svibnja, koja je proglašena “praznikom sladoleda”.

Proslava prvog SladoleDana održat će se u parku Maksimir pokraj glavne pozornice od 10 do 14 sati, čime će i službeno biti otvorena nova sladoledna sezona.

Slavljenici prvog SladoleDana, zajedno s Ledom Medom, voditeljem Franom Domitrovićem i ostalim sladolednim zvijezdama, moći će uživati u bogatom zabavnom programu. Na pozornici će biti DJ, a oko nje puhač velikih balona, mađioničar i hodači na štulama.

Klaun Balonko izrađivat će životinje od balona, umjetnici će oslikavati dječja lica, a djeca će moći postati umjetnici na štafelaju s flomasterima. Ljubitelji sladoleda moći će se natjecati u malom nogometu, skakanju u vrećama, preskakanju užeta, štafeti s kornetima, hula hoopu i limbo danceu.

Pobjednici igara osvajaju, naravno, sladolede, a svi sudionici proslave SladoleDana dobivaju zahvalnice za uspomenu.

U novu sladolednu sezonu Ledo ulazi s nizom iznenađenja i inovacija. Među 35 sladoleda s kojima Ledo ulazi u novu sezonu posebno se ističu King Chocolate Obsessions, kojim Ledo slavi 20 godina postojanja branda King, te Silk Milk, najpopularniji sladoled 90-tih godina, koji se vraća po izboru potrošača, i to po originalnoj recepturi.

Tu je i novi Ledonardo, izabran među 200.000 sladoleda koje su kreirali potrošači. Veliko iznenađenje sezone je i sladoled Fc Barcelona. Za najmlađe na tržište su lansirani Funny Bubble te Ledo Medo i Životinjski rekordi.