U Perutnini Ptuj – Pipo u Čakovcu danas je otvoren novi, suvremeni tehnološki centar za obradu mesa peradi, a riječ je investiciji vrijednoj 19 milijuna kuna.

“Za investiciju smo se odlučili zbog potreba za većim kapacitetima i modernijom infrastrukturom. Naime, ulaskom Hrvatske u EU i nama su se otvorila nova tržišta”, rekao je prigodom otvorenja novog centra Predrag Šegović, direktor Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec, dodajući da je i ova investicija, kao i brojne dosadašnje, sufinancirana sredstvima iz pretpristupnih fondova EU, odnosno programa IPARD.

Zahvaljujući ulaganjima i uspješnom poslovanju Grupa Perutnina Ptuj, čija je članica i čakovečka Perutnina Ptuj – Pipo, lani je uspjela ostvariti srednjoročni poslovni cilj – postati vodeći proizvođač mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u široj regiji.

Od svih 22 tržišta na kojima je prisutna Grupa Perutnina Ptuj, najveći udio po realizaciji sa 62 posto imaju tržišta regije jugoistočne Europe, slijedi slovensko tržište s 23 posto te tržišta EU s 13 posto.

“Prošle godine ostvarili smo najvišu prodaju u povijesti Perutnine Ptuj – 261,8 milijuna eura. Postignuta je EBITDA u visini gotovo 25 milijuna eura, što je 30 posto više nego u godini prije. Za usporedbu, prosjek EBITDA marže u europskoj mesnoj industriji u 2011. i 2012. godini iznosio je 5,6 posto, a na području cijele europske prehrambene industrije 6,5 posto. Rast EBITDA marže u Perutnini Ptuj ukazuje na stabilnost poslovanja Grupe Perutnina Ptuj. To potvrđuje i činjenica da je EBITDA marža porasla na 9,5 posto, što Perutninu Ptuj svrstava u sam vrh svjetskih proizvođača mesa”, naglasio je Roman Glaser, predsjednik Uprave i generalni direktor Perutnine Ptuj.

Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec, kako je naglašeno prigodom otvorenja, i dalje je stup poslovanja Grupe Perutnina Ptuj u Hrvatskoj te referenca za uspostavljanje potpuno integrirane domicilne proizvodnje u sustavu KSS – kvaliteta, sigurnost, sljedivost.

“Vertikalna integriranost procesa vrlo je važna u svakoj državi koja ima proizvodnju. Zbog toga možemo potrošačima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji ponuditi najkvalitetnije domicilne proizvode. Prvi integrirani proces proizvodnje i prerade od polja do vilice izvan Slovenije uspostavljen je upravo u Hrvatskoj”, rekao je Glaser naglasivši da je peradarska industrija jedna od najkonkurentnijih u okviru prehrambene industrije zbog osviještenosti današnjeg potrošača kojima je bitno zdravlje, jednostavnost pripreme i najviša kvaliteta za novac. (Tportal.hr)