U sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris grupa planira investirati gotovo tri milijarde kuna, u zdravu hranu više od 220 milijuna, te u osiguranje 290 milijuna kuna, što će generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit. U ovoj pak godini očekuje se da će EBIDTA (dobit prije amortizacije, kamata i poreza) na konsolidiranoj razini biti veća od milijarde kuna, a u sljedećim godinama nastavit će dvoznamenkastim stopama rasta, što će, zacijelo, osigurati i rastuću dividendnu politiku tvrtke, priopćeno je iz kompanije nakon održane sjednice Nadzornog odbora.

Kako je istaknuo predsjednik Uprave, Ante Vlahović, Adris je dovršio transformaciju svoga poslovanja i danas ima tri rastuća i dugoročno održiva posla, koje određuju jasno definirana poslovna politika i potrebna upravljačka znanja. U posljednjih 15 godina, istaknuo je Vlahović, Adris je, uz iznimno nisku zaduženost, uložio više od 10 milijardi kuna u razvoj svojih poslova i stjecanje vlasničkih udjela u turizmu, zdravoj hrani i osiguranju. Raspolaže snažnim financijskim potencijalom za novi investicijski ciklus – vrijedan gotovo četiri milijarde kuna.

“Sve naše tvrtke imaju strategiju organskog rasta, a potpora tomu jest snažan investicijski ciklus vrijedan gotovo četiri milijarde kuna”, naglasio je Vlahović zaključivši kako Adris uz dobro vođenje tvrtke treba sačuvati prepoznatljivu korporativnu kulturu koju odlikuje naglašena pripadnost tvrtki, radišnost svojih zaposlenika, otvorenost novim znanjima i svjetskim poslovnim iskustvima i, što je osobito važno, strast za pobjeđivanjem.

S obzirom na to da 31. prosinca 2019. ističe mandat predsjedniku Uprave Anti Vlahoviću, koji je odlukom Skupštine od 11. lipnja 2019., izabran za člana Nadzornog odbora, počevši od 1. siječnja 2020., Nadzorni je odbor imenovao dosadašnjeg člana Uprave, Marka Remenara, predsjednikom Uprave Adris grupe, počevši od 1. siječnja 2020.

Kao član Nadzornog odbora, Vlahović će se baviti strateškim promišljanjem daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe.