srbija-trgovina-kupci-secer-midiU trgovinama nema dovoljno šećera, a cijena je narasla i do 130 dinara za kilogram. Šećer iz robnih rezervi prodavat će se po cijeni od 98 dinara za kilogram

Srbijanske robne rezerve u srijedu započinju isporuku 3000 tona šećera koji će se u trgovinama širom Srbije prodavati po cijeni od 98 dinara za kilogram, priopćilo je Ministarstvo trgovine i usluga.

Veliki trgovački lanci potpisali su u utorak ugovore za otkup šećera iz Robnih rezervi koji će se u količinama od po 3000 tona isporučivati u idućih šest mjeseci do stabilizacije opskrbe tom namirnicom.

Trgovci će šećer plaćati 82,5 dinara po kilogramu. Obaveza trgovaca je da otkupljeni šećer Robnim rezervama plate u roku od 30 dana. Vlada Srbije odobrila je prodaju šećera iz robnih rezervi 24. veljače.

Direktor Republičkih robnih rezervi Goran Tasić ranije je rekao da će jeftiniji šećer biti dostupan svim građanima Srbije za desetak dana. Istaknuo je da je Ministarstvo trgovine napravilo kvote koje određuju količine šećera koje će biti isporučene trgovačkim lancima prema broju prodavaonica i broju stanovnika koje pokrivaju određeni trgovački lanci.

Posljednjih tjedana vlada nestašica šećera u srbijanskim trgovinama u Srbiji, a cijene su se gotovo udvostručile u odnosu na isto razdoblje lani. Cijena šećera počela je rasti od siječnja da bi u nekim trgovinama narasla i na 130 dinara za kilogram. (Bankamagazin)