Osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština ima dovoljno te su i za dalje osigurane dovoljne količine koje su potrebne za Republiku Hrvatsku, priopćila je Udruga trgovine Hrvatske udruge poslodavaca.

Kako navode, razumljiva je zabrinutost i želja građana da osiguraju sve što je potrebno svojim obiteljima, ali naglašavaju kako rade sve što je u njihovoj moći kako bi svi bili neometano opskrbljeni hranom i svim drugim osnovnim potrepštinama.

“Blisko surađujemo s Vladom RH i dobavljačima kako bismo osigurali isporuke u trgovine i robu na policama. Online trgovine rade u punom kapacitetu kako bi omogućile da proizvode koji su vam potrebni dobijete bez nepotrebnog izlaska iz kuće. Posebno zahvaljujemo svim kolegama iz trgovina, kao i onima iz lanca opskrbe, koji ulažu danonoćne napore kako nacija ne bi ostala zakinuta u trenucima krize. Ponosni smo na naše radnike i radnice“, dodaju.

Kupce također mole da budu pažljivi u načinu kupovine i da sami pripaze na kontakte s njihovim djelatnicima te ih pozivaju da prate upute i obavijesti na prodavaonicama. Mole također da, ako su u mogućnosti, sva plaćanja obavljaju beskontaktno (karticama) te održavaju jedan metar odstojanja između svih drugih osoba.

“U potpunosti razumijemo vašu brigu, ali moramo upozoriti da kupovinom više no što vam je potrebno izlažemo druge osobe koje bi mogle ostati bez potrepština. Potrepština ima dovoljno za sve ukoliko smo solidarni i radimo zajedno”, zaključuje se u priopćenju HUP-a.