Zaposlenici Kraša i Karoline u Osijeku od srijede, 25.ožujka, koristit će kolektivni godišnji odmor tijekom kojeg će im pripadati sva prava zajamčena kolektivnim ugovorom, objavili su iz Kraša.

Napominju kako je dugogodišnja praksa Kraša da tijekom uskrsnih praznika aktivira kolektivni godišnji odmor u trajanju od tjedan dana za svoje zaposlenike, no uslijed epidemiološke situacije u državi odlučili su ranije aktivirati tu praksu u cilju zaštite i prevencije zdravlja radnika.

Kraš će, kako ističu, osigurati isporuku proizvoda svojim kupcima, a na zalihama ima dovoljno proizvoda za dvomjesečne potrebe tržišta. Kraševe bombonierre ostaju otvorene, ali je zbog mjera zaštite zdravlja zaposlenika rad organiziran s minimalnim brojem radnika.

Iz Kraša navode i kako će većina zaposlenika Kraš Trgovine od ponedjeljka aktivirati kolektivni godišnji odmor, a sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Kraševi choco barovi su zatvoreni. U idućim danima postupno ćemo smanjivati obujam proizvodnje sukladno potrebama tržišta za našim proizvodima, ističu iz Kraša te poručuju kako imaju dovoljno gotovih proizvoda za osiguranje potražnje u iduća dva mjeseca. Stoga nema straha da će doći do nestašice proizvoda, napominju iz tvrtke.

Predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić zahvalio je zaposlenicima na predanom radu koji iskazuju svakodnevno, a pogotovo u proteklim danima kad su se suočavali s novim izazovima.

“Kraš ima dovoljno zaliha gotovih proizvoda za opskrbljivanje tržišta u iduća dva mjeseca. U ovom je trenutku najvažnije zaštititi zdravlje, stoga je kolektivni godišnji odmor za radnike najbolji način da osiguramo sigurnost svima. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da što prije, sukladno okolnostima nastavimo s uobičajenim radom”, istaknuo je Bulić.

Iz Kraša napominju i kako su u svim svojim proizvodnim pogonima, maloprodaji i poslovnoj zgradi Kraš grupe već poduzeli mjere osiguranja kontinuiteta proizvodnje, poslovanja i zaposlenosti u izvanrednim uvjetima.

Kraš posluje stabilno i isporučuje robu svojim kupcima, a u fokusu je zadržavanje gotovo 2.500 radnih mjesta u Kraš Grupi, ističu. Također naglašavaju da su od početka epidemiološke krize izazvane koronavirusom poduzeli sve mjere sigurnosti radnika pa su posljednjih tjedana zaposleni u potpornim službama i administraciji radili od kuće.

Proizvodni radnici su, pak, radili u uvjetima pojačanih mjera prevencije pri čemu su primjenjene sve preporuke nadležnih organa vezano za zaštitu života i zdravlja zaposlenih, navodi se u priopćenju.