Ugovor o donaciji Podravke Fondu za potporu teško oboljelima

Prilikom osnivanja Fonda Podravka je donirala milijun kuna

Podravka i Sindikat PPDIV-a Podravke, kao osnivač Fonda za potporu teško oboljelima, potpisali su ugovor o donaciji. Prema Ugovoru, Podravka će Fondu donirati 50.000,00 kuna za 2009. godinu namijenjenih pružanju pomoći u liječenju i nabavci lijekova teško oboljelima. Ugovor su potpisali Zdravko Šestak, predsjednik Uprave Podravke i Ksenija Horvat, glavna povjerenica sindikata PPDIV Podravke.

– Iznimno nam je drago da možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Za svaku pohvalu je što unutar Podravke djeluje jedan takav Fond, čije djelovanje vjerujem svrstava kompaniju među rijetke koje ga imaju. Da je riječ o doista važnom potencijalu koji imamo govori i činjenica da plaćamo osobu s punim radnim vremenom koja brine o potpuno transparentnom poslovanju Fonda za potporu teško oboljelima – napomenuo je predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak.

– Zahvaljujemo Podravki na ovoj donaciji, jer podsjetimo, prilikom osnivanja Fonda kompanija nam je donirala milijun kuna. Ta su nam sredstva omogućila da spasimo mnoge živote i pomognemo u trenucima koji su za mnoge bili presudni – istaknula je glavna povjerenica sindikata PPDIV Podravke Ksenija Horvat.

Fond za potporu teško oboljelima osnovao je 1994. godine Sindikat PPDIV, Sindikalna podružnica Podravka, a danas fond ima više od 5100 aktivnih članova. Fond ima karakteristike humanitarne fondacije sa zadaćom da teško oboljelim članovima Fonda omogući pomoć u:
• kupnji i nabavci lijekova koji nisu na listi HZZO-a ili su na listi pod određenim kriterijima,
• plaćanju troškova složenih i skupih operativnih zahvata i lijekova koje HZZO nije u mogućnosti odobriti svojim osiguranicima, sukladno svojim smjernicama,
• nabavci i kupnji kvalitetnijih ortopedskih, slušnih, očnih i drugih pomagala od onih za koje nadležni fondovi, odnosno propisi, osiguranicima priznaju pravo na sredstva za tu namjenu.

Fond je isprva osnovan za potrebe radnika cijele Grupe Podravka. No, ubrzo nakon osnivanja njegovo je djelovanje prošireno, tako da njegovi članovi, a samim time i korisnici, mogu biti i svi građani Koprivničko-križevačke županije. Pravo na pomoć po članu Fonda ostvaruju i njihova djeca do navršene 18. godine života. Najniži iznos za pružanje pomoći članu Fonda iznosi 2.500,00 kn, a maksimalni iznos pružene pomoći članu Fonda u jednoj kalendarskoj godini iznosi 50.000 kuna. Valja dodati kako novac u Fond mogu uplaćivati i osobe koje nisu zaposlenici Podravke.