medalje_KutjevoRegionalno zlato na ovogodišnjem Decanteru dobio je Traminac ledeno vino 2011. To je vino ujedno osvojilo i srebrenu medalju na Concours Mondialu u Bruxellesu.

Graševina Turković 2014. okrunjena je Decanterovim srebrom, dok su broncom nagrađene Graševina De Gotho 2014. i vinska klasika Vrhunska Graševina 2014.

Preporuku je dobio Maximo nero 2010. te Graševina ledeno vino 2009.

Kutjevo vinarija najavljuje proljetnu sezonu s nagrađenim vinima s prestižnih svjetskih vinskih natjecanja, a koja utjelovljuju sve karakteristike posljednje berbe 2014. – to su lagana, svježa, aromatična i pitka vina s idealnim balansom kiselina i šećera.

Iako je prošla vinogradarska godina bila izuzetno kišovita i nepovoljna za vinogradare, enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin otkrio je da se maksimum iz vina uspio izvući zahvaljujući najboljim položajima kutjevačkog vinogorja.

“Izuzetno sam ponosan na ova priznanja iako sam ih u tajnosti očekivao, smatram da je Kutjevo sa svojim timom u vinogradu i vinariji odradilo jako dobar posao”, poručio je enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin.

S jednog od najboljih položaja Zlatne doline dobili smo Graševinu Turković 2014. koja je na Decanteru okrunjena srebrenom medaljom, dok su brončana priznanja osvojile Graševina De Gotho 2014. i naša klasika Vrhunska Graševina 2014.

Najvrednije priznanje s Decantera, osvojio je Traminac ledeno vino 2011. – regionalno zlato, a uz to je okrunjen i srebrenom medaljom u Bruxellesu na Concours Mondialu 2015.

Osim spomenutih vina Decanter je dao preporuku za Maximo nero 2010. te Graševinu ledeno vino 2009.