Prima grupa je i ove godine nastupila na prestižnom međunarodnom sajmu M.Ö.W. 2013. koji se od 16. do 20. rujna održao u njemačkom Bad Salzuflenu, priopćeno je iz tvrtke.

Na sajmu je 413 izlagača iz 32 zemlje predstavilo najnovije trendove u namještaju. Treću godinu zaredom, a na samostalnom štandu površine 400 m2, Prima grupa predstavila je novitete iz asortimana tapeciranog i masivnog namještaja.

Iz tvrtke pritom ističu kako je višegodišnje ulaganje u razvoj proizvoda i proizvodnju, poboljšanje kvalitete te rad na promociji hrvatske drvne industrije na zahtjevnom tržištu Europske unije rezultiralo izvrsnim postignućima.

“Ulaskom u Europsku Uniju postali smo dio velike obitelji, ali su pred nas postavljeni i sasvim novi izazovi. Kontinuirano praćenje trendova u namještaju, unapređenje proizvodnih kapaciteta i vlastiti razvoj proizvoda, doveli su do  razvoja postojećih, ali i sklapanja novih poslova”, rekla je Gordana Pušetić, direktorica Prima Namještaja.

U trenutku kada su industrijska proizvodnja i izvoz u Hrvatskoj u stalnom padu, Prima grupa uspjela je iznaći način kako postati relevantan strateški partner i izvoznik u zemlje Europske Unije.

Zahvaljujući postignutim rezultatima na ovogodišnjem M.Ö.W. sajmu Prima grupa planira otvoriti čak 100 novih radnih mjesta. Europsko tržište je potvrdilo da iznimno poštuje hrvatsku tradiciju u proizvodnji namještaja te hrvatski hrast kao vrhunsku sirovinu. Drvna industrija u Hrvatskoj, kao i Prima grupa, tako će dobiti novu priliku za rast, razvoj i ulaganja u proizvodnju, poručuju iz ove tvrtke.