Manifestacija pod nazivom “Nova nordijska kuhinja” u organizaciji veleposlanstava Kraljevine Danske i Kraljevine Švedske te danskim i švedskim trgovačkim vijećima okupila je jučer u hotelu Westin gastro stručnjake, te predstavnike hrvatskih, danskih i švedskih tvrtki.

bo-eric-weber-i-zdenko-perica-001-largeTijekom neformalnog druženja na gastro izložbi s uzvanicima Bo Eric Weber, veleposlanik Kraljevine Danske, susreo se i sa Zdenkom Pericom, predstavnikom Carlsberga Croatia, a osvježili su se i dobro rashlađenim Carlsbergom, priopćeno je danas iz tog danskog proizvođača piva.

Cilj događanja bio je hrvatskoj javnosti predstaviti “Novu nordijsku kuhinju” iz ruku mladih proslavljenih kuhara, predstavnika nove generacije skandinavskih gastro stručnjaka.

Naime, pokret “Nova nordijska kuhinja” začet je 2004. godine manifestom od strane vrhunskih skandinavskih kulinarskih majstora, a smatra se najjačom i najvažnijom kulinarskom revolucijom ikada na nordijskom području.

Na jučerašnjem događanju u Westinu jela su pripremali i danski kulinarski umjetnici Simon Clemens, Anders Kuk Kristensen i Eric Kroun Nielsen.