kupujmo-hrvatsko-midi4Velika završnica ovogodišnjeg ciklusa akcija “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se u subotu, 17. rujna, od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Tom će prilikom u promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovati čak 391 izlagač, dok će prigodni program, već tradicionalno, voditi Darko Janeš i Ivica Zadro, stoji u današnjoj najavi HGK.

Događanju će, pored brojnih osoba iz javnog i društvenog života, prisustvovati i predsjednik Hrvatskog Sabora Luka Bebić, potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba Danira Bilić i Tatjana Holjevac, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, te predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš. Akcije će svojim sudjelovanjem poduprijeti i glumac Boris Mirković, prognostičar Zoran Vakula te naša poznata operna pjevačica Ivana Boljkovac.

Akcija “Kupujmo hrvatsko”, koja se provodi već 14 godina, nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”.

Osnovni je cilj ukazati na važnost kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima, ističu iz HGK.

Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda. Od prošle godine se u sklopu ove manifestacije održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.