OstaloICT & FinTechViktor Olujić i Hrvoje Habjanec novi članovi uprave Monri Paymentsa

Viktor Olujić i Hrvoje Habjanec novi članovi uprave Monri Paymentsa

Viktor Olujić i Hrvoje Habjanec novi su članovi uprave Monri Paymentsa, regionalne kompanije za platne usluge. Olujić će na novoj poziciji, uz onu postojeću člana uprave ASEE Hrvatska, u kompaniji biti zadužen za koordinaciju tehničkih timova te sudjelovati u razvoju novih proizvoda i servisa. Habjanec na poziciju člana uprave zaduženog za segment softvera za blagajne i HoReCa rješenja dolazi s pozicije direktora kompanije Integrirani poslovni sustavi koji su početkom godine i službeno objedinjeni s Monrijem.

“Ponosan sam što nam se u vođenju kompanije pridružuju dva ovako iskusna managera. Viktor je zaslužan za implementacije nekih od najznačajnijih projekata u financijskoj i payment industriji Hrvatske i regije, a Hrvoje za softverska rješenja koja su bila ključna u uvođenju fiskalizacije i digitalizaciji ugostiteljstva u Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo zahvaljujući novim pojačanjima u upravi, u industriji u kojoj se inovacije i prilike za rast događaju gotovo svakodnevno, nastaviti uspješno graditi svoju poziciju i van granica regije”, istaknuo je Damir Čaušević, generalni direktor Monrija.

Viktor Olujić je bio zadužen za razvoj dijela najuspješnijih internacionalnih proizvoda ASEE Grupe, uključujući dizajniranje i razvoj PKI grupe proizvoda i sigurnosnih rješenja. Vodio je i timove koji su dizajnirali sustave za mobilna plaćanja i zaštitu plaćanja pri kupovini na internetu. Rješenja za čiji je razvoj zaslužan danas su najprodavaniji internacionalni produkti unutar ASEE Grupe i koristi ih više od 150 banaka i bankarskih grupacija diljem svijeta za zaštitu sigurnosti svojih korisnika prilikom online plaćanja.

Hrvoje Habjanec

Kao novi član uprave, Hrvoje Habjanec u Monri donosi više od 10 godina iskustva u vođenju tvrtke koja je proizvela ne samo jednu od najpopularnijih fiskalnih blagajni za ugostitelje, već kompletno IT rješenje koje ugostiteljima omogućuje da moderniziraju i optimiziraju svoje poslovanje. Habjanec je u ugostiteljski sektor uveo novost kad je svojim klijentima ponudio rješenje u oblaku namijenjeno vođenju poslovanja kafića, restorana i klubova. Svoju misiju vezanu uz digitalizaciju HoReCa segmenta Habjanec nastavlja u Monriju, gdje vodi razvoj Remarisa i Smarta, dva ugostiteljska rješenja, kao i Thora, sustava namijenjenog maloprodaji i veleprodaji za trgovine.

Monri, koji djeluje pod okriljem Paytena unutar ASEE grupe, u Hrvatskoj je tržišni lider u POS-u, a u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Makedoniji prvi su u online obradi kartica. U segmentu kartičnog plaćanja samo u Hrvatskoj, u protekloj godini, kompanija je obradila više od 130 milijuna kartičnih transakcija. Preko Monrija obavlja se i svako treće plaćanje karticom u trgovinama u Hrvatskoj, a kompanija koja je svoj put započela kao startup, danas broji više od 120 zaposlenih.

Kupci su se s Monrijevim POS terminalima susreli na više od 10.000 prodajnih mjesta, primarno u vodećim trgovačkim lancima, a u ugostiteljskim objektima nalazi se više od 8.500 Monrijevih blagajničkih rješenja. U tijeku je daljnje širenje poslovanja na međunarodno tržište, s fokusom na Rumunjsku, a potom i Italiju.

Početkom godine uspješno je provedeno i spajanje kompanija Integrirani poslovni sistemi, Gastrobit Grc Grupa, WebStudio i Monri koje sada djeluju kao jedna kompanija pod brendom Monri.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...