Na ovogodišnjem ocjenjivanju vina Mundus Vini 2014. – Spring tasting koje je održano u Neustadtu u Njemačkoj, Vina Laguna osvojila su četiri medalje, od kojih su čak tri zlatne za vina sorte malvazija, najpoznatije i najcjenjenije istarske sorte, priopćeno je iz porečke Agrolagune.

Vina Laguna Malvazija 2013. i Festigia Malvazija 2013., koje nižu zlatne medalje na međunarodnim natjecanjima, ponovno su osvojile srca ocjenjivača te su uz Malvaziju Vižinadu 2011. nagrađene zlatnim medaljama. Malvazija Akacija 2012. odležana u bagremovom drvetu, na svojoj premijeri na međunarodnom natjecanju, osvojila je srebrnu medalju.

Na natjecanju Mundus Vini 2014. – Spring tasting, sudjelovalo je više od 6000 vina iz cijelog svijeta. Posebno je važno istaknuti da će nagrađena vina biti izložena u degustacijskoj sali Mundus Vini na sajmu ProWein China, koji će se održati u Šangaju u studenom ove godine.

Vina Laguna oduševila su ocjenjivače i na ovogodišnjem natjecanju International Wine Challenge (AWC Vienna) održanom u Beču u Austriji, koje slovi za jedno od najvećih i najcjenjenijih svjetskih ocjenjivanja vina. U jakoj konkurenciji među bijelim i crnim vinima, Vina Laguna okitila su se s čak dvije zlatne i šest srebrnih medalja.

Zlato su osvojila crna Vina Laguna Festigia Castello 2011. i Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon 2011., dok su srebrne medalje osvojila Vina Laguna Festigia Malvazija Akacija 2012., Vina Laguna Croatina Rosé 2013., Vina Laguna Terra Rossa 2012., Vina Laguna Festigia Castello 2012., Vina Laguna Festigia Merlot 2010. i Vina Laguna Muškat ruža 2013.

Nagrade na natjecanju Mundus Vini 2014. – Spring tasting i AWC Vienna 2014., nastavak su sjajnih rezultata koje Vina Laguna ostvaruju na brojnim domaćim i svjetskim ocjenjivanjima vina.

PROMO