vina-laguna-nova-paletaKvalitetna vina berbe 2011 – Malvazija, Chardonnay, Pinot Bijeli, Pinot Sivi i Cabernet Sauvignon Rose – noviteti su u ponudi Vina Laguna

Na svečanoj prezentaciji u wine baru “Dobra vina” u zagrebačkom Green Gold centru predstavljena je nova vinska ponuda Vina Laguna, tvrtke koja posluje u sastavu Agrokora. U nazočnosti direktora Agrokor Vina Đure Horvata, nova kvalitetna vina Malvaziju 2011, Chardonnay 2011, Pinot Sivi 2011, Pinot Bijeli 2011 i Cabernet Sauvignon Rose 2011. predstavili su Antun Gavranić, glavni enolog i direktor podruma, te Miroslav Latal, enolog Vina Laguna.

Za prisutne je organizirana prigodna večera od pet slijedova uz prezentaciju vina i ulja OL Istria, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, prvonagrađenog u kategoriji ekstra djevičanskog maslinovog ulja srednjeg intenziteta na drugom međunarodnom natjecanju Extra Virgin Olive Oil World Championship koje se ove godine održalo u New Yorku.

Kao piće dobrodošlice poslužena je nova Malvazija 2011, uz salatu od rikule, rotkvice i posnog sira je bilo posluženo vino Cabernet Sauvignon Rose 2011, a uz rižoto od black tiger kozica Chardonnay 2011. Bijeli pinot 2011 je bio poslužen uz grdobinu pečenu u pećnici s krumpirom i povrćem, Festigia Cabernet sauvignon 2009 uz biftek u umaku od caberneta uz palentu i mladi špinat te na kraju  Muškat Ruža 2010 uz truffle čokoladnu tortu prelivenu maslinovim uljem.

Malvazija Vina Laguna punjena je u prozirnoj boci s novim vizualnim identitetom koji dočarava poruku lakoće postojanja u Istri. U okusu nove malvazije osjeća se svježina poljskog cvijeća, ravnoteža voća i mineralnosti. To je suho vino koje se odlično sljubljuje uz jela od ribe, sireve i pršut te ponudu istarskoga stola.

Posebnost nove Malvazije Vina Laguna jest ta da se ovo vino po prvi puta puni u prozirnu bocu čime se dodatno htjela naglasiti njena lakoća, svježina i pitkost. Osim Malvazije u novom ruhu Vina Laguna tržištu su ponuđena i druga vina berbe 2011: Chardonnay, Pinot bijeli, Pinot sivi i Cabernet sauvignon rose.

Ova mlada vina prožeta su lakoćom i svježinom umjerene klime i savršeno pristaju uz jadransku ribu i rakove, istarsku paštu, meso, sireve i plodove istarske zemlje.