Tvrtka Badel 1862 dobila je za četiri svoja vina prestižne međunarodne nagrade čime je još jednom potvrđena njihova kvaliteta pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju, priopćeno je iz tvrtke.

Časopis Decanter dodijelio je vinima Graševina Daruvar izborna berba bobica 2009. i Sauvignon Daruvar 2011. – srebrne medalje, a Korlat Merlot 2007 dobio je pohvalu.

Decanter je jedan od najcjenjenijih svjetskih časopisa koji je posvećen vinima. Časopis se prodaje u 96 zemalja, a na njegovim natjecanjima glavni fokus je na potrošaču jer nagrade dodjeljuje stručni žiri na osnovu porijekla, različitosti, stila te maloprodajne cijene vina.

Osvajanje nagrada na ovakvom prestižnom ocjenjivanju slobodno se može usporediti sa zlatnom medaljom koju sportaši osvajaju na međunarodnim natjecanjima, komentiraju iz Badela.

International Wine Challenge (IWC) je globalno prepoznat kao najbolje i najutjecajnije ocjenjivanje vina, s više od 10.000 prijavljenih uzoraka. Na ovogodišnjem ocjenjivanju Sauvignon Daruvar 2011. osvojio je brončanu medalju.

Veliku reputaciju IWC je stekao zahvaljujući, između ostalog, i kvaliteti i iskustvu svojih ocjenjivača. U ocjenjivačkom žiriju ove je godine sudjelovalo više od 370 proizvođača vina, trgovaca vinima i vinskih novinara iz cijelog svijeta.

Vina se ocjenjuju metodom 100 bodova, a samo vina ocijenjena ocjenom iznad 85 bodova idu u drugi krug ocjenjivanja i ulaze u konkurenciju za osvajanje medalje.

“Normalno da nas ovakve nagrade, naročito one u oštroj svjetskoj konkurenciji, vesele. A iskustvo mi kaže, a dugo sam radila na izvozu vina, da nagrađena vina na prestižnim natjecanjima stvaraju predispozicije za sklapanje izvoznih poslova. Posebno mi je drago da je Sauvignon Daruvar ponovno potvrđen kao jedan od najboljih sauvignona Starog kontinenta, jer on polako i sigurno gradi svoju prepoznatljivost u Europi. Niz svjetskih priznanja i nagrada u posljednjih desetak godina je niz koji se cijeni. Nije bitno je li nagrada zlatna, srebrna ili preporuka, bitan je niz eksponiranja stalne, vrhunske kvalitete. Isto je i s vinima Korlat, koja su od samog lansiranja u samom vrhu”, naglasila je direktorica Marketinga i inovacija Badela 1862 Sanja Kunić.