Kompanije već surađuju u SAD-u i na tržištu Azije i Pacifika kako bi ubrzale usvajanje sigurnih i pogodnih plaćanja, kako u trgovinama, tako i unutar aplikacija i u web trgovinama.

Ovim najnovijim korakom prednosti ovog partnerstva donose se europskim potrošačima i tvrtkama.

Dodatno, PayPal se – pod svojom bankarskom licencom u Europi – pridružuje mreži Visa financijskih institucija klijenata te će biti u mogućnosti nuditi Visa korisničke račune u Europi, omogućujući potrošačima i tvrtkama da troše svoja PayPal sredstva bilo gdje u svijetu gdje je Visa prihvaćena.

“Visa i PayPal imaju zajednički cilj omogućiti potrošačima siguran, pogodan način plaćanja korištenjem uređaja po njihovom izboru. Proširenje našeg partnerstva na Europu potrošačima omogućuje veći izbor, a pogoduje i trgovcima” rekao je Bill Sheedy, Predsjednik Uprave regije Europa u Visa Inc.

“S mogućnošću da izdaje Visa korisničke račune u Europi, PayPal će sada pružiti korisnicima opciju da upravljaju svojim novcem na nove i inovativne načine te koriste svoj novac neovisno o platformi ili uređaju.”

“Dogovor koji danas najavljujemo produbit će suradnju između PayPala i Vise te Visinih partnera diljem naših europskih tržišta” rekao je Rupert Keeley, glavni izvršni direktor i Predsjednik Uprave PayPala (Europa) S.à r.l. & Cie, S.C.A.

“Naše partnerstvo omogućit će nam da ponudimo više izbora milijunima potrošača i kompanija kroz prošireni spektar inovativnih proizvoda. Bilo da se radi o online plaćanju, u aplikaciji ili u trgovini, PayPal će s Visom ponuditi jednostavan, siguran i pogodan način plaćanja.”

Dogovor o europskom partnerstvu olakšava financijskim institucijama da ponude korisnicima Visa korisničkih računa mogućnost da kupuju na svim onim online lokacijama gdje je prihvaćen PayPal, čime nudi veći izbor za potrošače.

Također, proširit će prihvaćanje PayPala od strane europskih tvrtki koje prihvaćaju Visu na fizičkim lokacijama, pružajući prilike za rast za Visu, PayPal i njihove korisnike:

Potrošački izbor: PayPal i Visa stvorit će besprijekorno iskustvo za kupce koji žele platiti svojim Visa karticama na mjestima koja prihvaćaju PayPal. Kroz suradnju s Visinim bankama partnerima, potrošači će moći lako dodati Visa kartice u PayPal novčanik iz drugih bankovnih aplikacija.

PayPal u Europi: PayPal – pod svojom bankarskom licencom u Europi – imat će mogućnost da izda Visa korisničke račune europskim potrošačima i tvrtkama. U budućnosti, ovo će omogućiti korisnicima PayPala da koriste svoja PayPal sredstva diljem svijeta, gdje god prihvaćaju Visu.

Digitalna suradnja: Visa i PayPal dogovorili su da prodube sudjelovanje u programu Visa Digital Enablement Program (VDEP – program koji povezuje banke s pružateljima usluga digitalnih novčanika).

VDEP pruža Visinim partnerima pristup tehnologiji tokenizacije, koja omogućuje jednostavno i sigurno plaćanje pomoću mobilnih telefona ili bilo kojeg povezanog uređaja. Ovime će se proširiti korištenje PayPala na tvrtke koje prihvaćaju Visu na fizičkim lokacijama.

Jednostavniji i brži pristup sredstvima: Visa će omogućiti PayPalu da koristi Visa Direct u Europi, što će omogućiti PayPal potrošačima da šalju svoj novac na svoje Visa račune u stvarnom vremenu kroz višestruka tržišta.