Proizvodnja BIP piva obnovljena je nakon što je makedonska kompanija M6-Eden u započela partnerstvo s Beogradskom industrijom piva.

Očekuje se da će do kraja srpnja svi proizvodi BIP-a biti dostupni potrošačima u Srbiji. BIP pivo, nekada najprodavanije u Srbiji i regiji, proizvodi se u BIP-ovoj pivovari kod Mostarske petlje u Beogradu.

“Pivo je zadržalo prepoznatljivu etiketu i karakter, a svojim lijepim izgledom, dobrim ukusom i mirisom po sladu i hmelju, čuvajući vrijednu tradiciju proizvodi se po najsuvremenijoj tehnologiji. Posebnu pažnju posvetili smo kontroli kvalitete svih segmenata proizvodnje”, rekao je direktor kompanije M6-Eden Srbija Aleksandar Popovski.

On je naveo da će u suradnji s partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem djelu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regiji na kojima se i prodavalo prije više od četvrt stoljeća.

“Svjesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sjećaju i naša je želja da taj osjećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje”, istakao je Popovski.

Kako je navedeno u priopćenju makedonska investicijska grupa M6 je do sada realizirala nekoliko uspješnih revitalizacija velikih kompanija u regiji u sektoru proizvodnje pića i od njih stvorila tržišne lidere poput Pivare Skopje i Tikveša. (SEEbiz/Beta)