vispak-tajnaBosanskohercegovačka industrija Vispak d.d. primila je prvu narudžbu iz Sjedinjenih Američkih Država za svoje proizvode pod brendom “Tajna”, izvijestili su iz tvrtke.

Riječ je o novoj Vispakovoj robnoj marki koja je s ukupno deset proizvoda predstavljena prije dva mjeseca, a ovih će dana na američko tržište biti isporučen prvi kontingent od 22.500 proizvoda.

Izlazak na ovo tržište u Vispaku ocjenjuju velikom prilikom s obzirom da je, prema podacima iz studije britanske konzultantske tvrtke IGD, krajem 2011. tržište hrane u SAD-u doseglo vrijednost od 650 milijardi eura te je po tome drugo najveće tržište poslije kineskog.

Brend “Tajna” iz Vispakovog programa “Bosanska kuhinja” obuhvaća začine koji se koriste za spravljanje tradicionalnih bosanskih jela, a zastupljene su i mješavine za nekoliko univerzalnih jela s ovih prostora. “Tajna” obuhvaća jednostavno i brzo miks rješenje za bosanski lonac, sitni ćevab, šarenu dolmu, burek, ćevape i pljeskavice, punjene paprike, ćufte, grah i variva te špagete, ističu iz tvrtke.

“Imamo velike planove. S ponosom ćemo Europi i svijetu predstaviti bogato nasljeđe bosanske kuhinje. A prve reakcije koje dobivamo razlog su za optimizam”, pojašnjava Rusmir Hrvić, direktor Vispaka.

On ističe kako se ovih dana vode intenzivni pregovori s distributerima o prvim isporukama proizvoda robne marke “Tajna” širom Europe i Australije.