vitaminka-atlantis-praline-largeMakedonski proizvođač Vitaminka iz Prilepa u kategoriji pralina na tržištima dvadesetak zemalja nudi čokoladne morske školjke Atlantis u pakiranjima od 200 g i 230 g.

Upravo ova dva pakiranja su i najpopularnija, bez obzira u kojoj se zemlji prodaju i bez obzira na format trgovina, kažu iz Vitaminke.

vitaminka-atlantis-praline-200g-largePraline Atlantis na hrvatskom tržištu mogu se pronaći u trgovinama Konzuma, Bille i Mercatora. O tržišnom udjelu u tvrtki nemaju novije podatke, ali kažu kako je istraživanje AC Nielsena od prije šest ili sedam godina pokazalo kako je Atlantis bila vodeća uvozna bombonijera u Hrvatskoj.

“Od tada su se prilike značajno promijenile jer je tržište zasuto velikim brojem brendova u ovoj kategoriji, no i dalje smatramo kako je Atlantis jedna od najprodavanijih robnih marki u kategoriji čokoladnih školjki na hrvatskom tržištu”, ističu iz Vitaminke.

Trgovcima preporučuju Atlantis praline jer se radi o iznimno zahvalnom brendu kada je riječ o ostvarenoj marži i brzini obrtaja na polici. Usto, posjeduje vrlo dobru prepoznatljivost kod potrošača koji ga kupuju bilo za sebe ili kao gift candybox jer se radi o proizvodu koji im pruža izvrstan omjer cijene i kvalitete.

“Tržište uskoro može očekivati novitete iz naše ponude koju ćemo popratiti adekvatnom promidžbenom kampanjom. Vitaminka je u permanentnom procesu investiranja, posebno u ovu ‘slatku’ kategoriju u kojoj smo za relativno kratki period osvojili ukuse potrošača. O novim proizvodima i marketinškim akcijama blagovremeno ćemo obavijestiti naše potrošače, ali u svakom slučaju ih očekuje užitak”, kaže Ljupčo Veleski, direktor izvoza.