kim-mljekara-karlovac-ulaz-ftd1Danas oko 12 sati prosvjednici okupljeni ispred karlovačkog KIM-a prekinuli su s prosvjedima, izvijestili su iz Dukata u čijem sastavu posluje KIM Mljekara Karlovac.

U priopćenju se ističe kako su zajedno s kooperantima iz Podravine za sljedeći tjedan dogovorili sastanke s predstavnicima Dukata.

Ujedno pozivaju i ostale proizvođače svih mljekara da ozbiljno shvate upozorenje ministra i slijede njihov primjer, krenu svojim kućama te počnu mirne pregovore. Dukat pozdravlja prekide prosvjeda te se priključuje njihovom pozivu da se krene u mirne pregovore, zaključuje se u priopćenju.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u Đakovu ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu.

Prosvjedom traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.