Oko 1.600 izlagača iz više od 70 zemalja i 70.000 posjetitelja iz više od 180 zemalja očekuje se na sajmu drinktec koji se od 11. do 15. rujna ove godine održava u izložbenim prostorima Münchenskog sajma.

Rekla je to Christina Maier na današnjem predstavljanju tog sajma koje je održano u hotelu Palace u Zagrebu.

Drinktec je vodeći svjetski sajam za industriju proizvodnje pića i tekućih prehrambenih proizvoda, a održava se svake četiri godine te kao takav predstavlja najveće globalno okupljanje tog sektora. Od malih obiteljskih tvrtki do globalnih igrača, svatko tko išta znači u tom sektoru priprema predstavljanje na dotičnom sajmu.

Konkretno, drinktec obuhvaća sljedeće glavne izložbene segmente: prerađivačku tehnologiju, spremnike/ambalažne materijale, tehnologiju punjenja i pakiranja, sirovine/sastojke, automatizaciju procesa, energetske sustave, PET tehnologiju, pribor i opremu za restorane i catering, prodajnu promidžbu i marketing.

Od ove godine SIMEI, vodeći međunarodni sajam tehnologije proizvodnje vina i punjenja boca na svijetu, po prvi puta će biti sastavni dio drinkteca.

Uključivanjem SIMEI-ja ukupna sajamska površina dostići će 150.000 kvadratnih metara, a njihovim uključenjem stvorit će se i globalno jedinstvena platforma za međunarodnu industriju proizvodnje vina koja ne obuhvaća samo vinarsku industriju nego omogućuje posjetiteljima da vide dalje od svog područja i iskuse što je novo u drugim segmentima, primjerice industriji piva.

Glavne teme drinkteca 2017, koje su obuhvaćene u svim izložbenim halama i zahvaćaju gotovo sve sekcije, su učinkovitost energije i resursa, vodoprivreda i upravljanje energijom, higijena i sigurnost proizvoda te optimizacija/fleksibilnost procesa. Drinktec 2017 održavat će se u 15 izlagačkih paviljona, a očekuje se da će dvije trećine posjetitelja doći iz inozemstva.

Na sajmu će nastupiti sljedeći hrvatski izlagači: Oprema uređaji, Marti, Montelektro, Stražaplastika, Frassinox, Božić i VIS P&T Textile.