Tvrtka Zvijezda iz sastava koncerna Agrokor u prvih je šest mjeseci ove godine zabilježila neto gubitak od 69,7 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je poslovala s dobiti od 28,8 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u utorak.

U tom izvješću se navodi da su jednokratni troškovi vrijednosnih usklađenja potraživanja od članica grupe Agrokor rezultirali gubitkom prije poreza od 64,4 milijuna kuna. Bez tih jednokratnih troškova normalizirana dobit prije oporezivanja iznosi 21,9 milijuna kuna. Ukupni su prihodi Zvijezde u tom razdoblju iznosili 323,01 milijun kuna i manji su 12,6 posto prema istom razdoblju lani.

Prihodi od prodaje u prvih su šest mjeseci ostvareni u iznosu od 305,3 milijuna kuna i manji su za 14,8 posto. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 230,2 milijuna kuna, a na inozemnom 74,4 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Zvijezde iznosili su 387,42 milijuna kuna i veći su za 14,4 posto.

U izvješću se navodi da je u drugom kvartalu Zvijezda investirala ukupno 1,5 milijuna kuna, a od toga najviše u završavanje projekta linije ketchupa i rekonstrukciju linije majoneze.

Grupa Zvijezda, koju osim zagrebačke kompanije čine i Zvijezda Sarajevo, Zvijezda Ljubljana i zadarska Sojara, u prvih šest mjeseci ove godine bilježi gubitak od 74,3 milijuna kuna.

Objavu kvartalnih financijskih izvješća kompanije iz sastava Agrokora čije dionice kotiraju na burzi odgađale su u dva su navrata. U četvrtak su najavile objavu polugodišnjih izvješća, dok će o datumu objave poslovnih rezultata za treće tromjesečje naknadno obavijestiti. (Hina)