12. Combis konferencija otvorena najavom brojnih događanja

Krovna tema konferencije je Be there. Create value. kojom se naglašava stvaranje dodane poslovne vrijednosti kroz tech i non-tech sadržaj, kreativna mini događanja i snažan networking

Otvoreno je 12. izdanje Combis konferencije u Poreču koja je ove godine okupila više od 500 sudionika – etabliranih ICT stručnjaka i onih koji će to tek postati – studenata računalnih fakulteta. Na službenom otvaranju konferencije sudionicima su se predstavili mladi talenti iz Combisa koji su u vrijeme začetka Combis konferencije bili još u srednjoškolskim klupama.

Karla Karin, Antonija Šimić, Ilija Ranogajec, Mario Car i Mario Malenica su na mladenački jedinstven način uveli sudionike konferencije u bogat trodnevni konferencijski sadržaj te dokazali da je COMBISu snažan fokus na mladim talentima unutar kompanije, jer kao što su i sami primijetili, malo je tvrtki koje s punim povjerenjem ističu mlade na važnim događanjima.

Novi tehnološki koncepti

Na otvorenju Combis konferencije govorili su i Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike te Vedran Hafner, Systems Engineer Manager za Hrvatsku i Sloveniju tvrtke Cisco. Predstavnici kompanije Hrvatski Telekom i kompanije Cisco osvrnuli su se na iznimno uspješno partnerstvo s Combisom, koje se posebno odražava upravo na Combis konferenciji, koja iz godine u godinu potiče ali i usmjerava tehnološki razvoj Hrvatske i regije.

“S novim valom tehnoloških promjena koje dolaze, znanja i inovativna rješenja postaju nam sve dostupnija. Imamo sve više mogućnosti koje će nam olakšati život i poslovanje. S novim tehnološkim konceptima, poput pametnih gradova i Interneta stvari, ključno je pitanje što činimo s tom tehnologijom i kakvu razliku možemo napraviti za budućnost. Nosioci promjena bit će kompanije i društva koji su spremni biti prvi u novim područjima, sa stručnjacima koji su motivirani cijeli život učiti i ulagati u svoj razvoj”, izjavio je Saša Kramar iz HT-a.

Krovna tema konferencije je Be there. Create value. kojom se naglašava stvaranje dodane poslovne vrijednosti kroz tech i non-tech sadržaj, kreativna mini događanja i snažan networking. Kroz tri dana konferencije sudionike očekuju brojna tehnološka predavanja i studije slučaja iz Combisa, ali i drugih vodećih ICT kompanija i njihovih stručnjaka predavača. Predavanja su podijeljena u više područja koja tematiziraju IT transformaciju u procesu digitalne transformacije kompanija, Combisov Managed Services and Security model te napredna aplikativna rješenja i usluge.

Konkurentnost u poslovanju

“Želja nam je u ova tri konferencijska dana sudionike potaknuti na razmišljanje na koji sve način mogu koristiti tehnologiju kako bi ostvarili konkurentnost u poslovanju. I valja naglasiti da je tehnologija dobra platforma i pokretač, no za pravi uspjeh važna je i kombinacija obrazovanja i političke volje za promjenama”, rekao je ovom prilikom Vedran Hafner iz kompanije Cisco.

Osim stručnog IT dijela konferencije, sudionike očekuje i raznolik sadržaj niza CoCo (Combis Conference=CoCo) mini događanja. Za opuštanje i relaksaciju tu su CoCo Relax te CoCo Chill zone powered by excursor, zatim CoCo Dating koji će osigurati ležeran networking, dok za zabavu sudionike očekuju CoCo ConnectUp i CoCo Netowrking.

Za one koji vole aktivna jutra organiziran je i CoCo Sport koji sudionicima nudi trčanje, vožnju biciklom ili vožnju hoverboardom. Konferencijski prostor sadrži i CoCo Sponsors Street koji obiluje brojnim zanimljivostima, a koje su pripremili Combis i sponzori konferencije.

Mini događanja

Također, u sklopu CoCo Demo zone u četvrtak sudionici će moći iskusiti primjere tehnologije iz prve ruke te moći isprobati automatiziranu mjenjačnicu valute ComExchange ili pogledati što sadrži ComCast, modularno rješenje za opremanje konferencijskih prostora i soba za sastanke. Za non-IT edukaciju sudionici se mogu priključiti CoCo Value Add radionici i sudjelovati u strateškoj igri koja zahtjeva koncentraciju, timski rad i razmišljanje izvan uobičajenih okvira.

“Ove smo godine učinili iskorak kroz konferencijska mini događanja – u suradnji s našim sponzorima organizirali smo desetak događanja, neka vezana uz IT, neka namijenjena edukaciji i razvoju u drugim područjima, kao i snažnom networkingu, a kojima je cilj svakom sudioniku pružiti novo i cjelovito konferencijsko iskustvo.

Sve konferencijske sadržaje povezali smo gejmifikacijom, zbog čega će naša tri dana biti iznimno dinamična i zanimljiva, jer upravo igra oslobađa kreativnost i otvara put za nove ideje. Cilj konferencije jest da sudionici osjete promjenu u razmišljanju kroz koju će ostvariti kvalitetniju i bržu digitalnu svakodnevnicu, da i sami kreiraju dodanu poslovnu vrijednost”, rekla je Renee Saboti Slovenc, direktorica 12. COMBIS konferencije.

Prethodni članakJa TRGOVAC magazin – svibanj 2018.
Sljedeći članakNajposebniji piknik u Zagrebu 8. do 10. lipnja