svigir-Hrvatska konferencija o kontrolinguAltius savjetovanje, domaća tvrtka za poslovni konzalting najavila je održavanje osme godišnje kontroling konferencije.

Ovogodišnji kontrolerski skup nazvan Kontroling od efikasnosti do profita, a održat će se 7. travnja 2016. godine u zagrebačkom hotelu International.

Polaznike konferencije očekuju zanimljiva predavanjima stručnjaka s raznovrsnih područja kao i odgovori na najvažnija pitanja iz kontrolerske prakse.

Ovogodišnja konferencija održat će se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, a u suradnji s IGC-om – međunarodnom grupacijom za kontroling, Hrvatskim izvoznicima, Poslovnim učilištem Experta i Educentrom.

Andreja Švigir, direktorica tvrtke Altius savjetovanje najavila je konferenciju sljedećim rječima: “Gospodarska situacija u proteklih osam godina bila nam je sve samo ne naklonjena, pa me samim time još više ispunjava ponosom činjenica da pripremamo još jednu konferenciju. Ove godine očekuje nas mnogo zanimljivih predavača koji će na vlastitom primjeru pokazati koliko kontroling može doprinijeti stabilnosti i razvoju poslovanja.“ zaključila je Švigir.

Zašto su neka poduzeća uspješnija od drugih i koja je uloga kontrolinga u njihovom uspjehu?
Kako se okrenuti stranim tržištima i iskoristiti njihove potencijale? Kako ponuditi tržištu ono što mu treba, a ne ono što mislimo da mu treba? Gdje pronaći zone efikasnosti – kako se kretati od kratkoročnog uspjeha k stabilnom rastu samo su neka od pitanja na koje će ova tradicionalna konferencija u organizaciji Altius savjetovanja donijeti odgovore.

Iz sadržajnog programa konferencije vrijedi istaknuti predavanje Ive Kraljević Licardo, financijske direktorice te Martine Rakić, voditeljice projekata u Diwagner d.o.o, koje će predstaviti novi model poslovnog odlučivanja – CANVAS – platno poslovnog modela.

Znanstveni direktor tvrtke In2data d.o.o., Robert Kopal održat će predavanje zanimljivog naziva Kako nas um “hakira” ili pogreške u odlučivanju, dok će Helena Međugorac, spec. psihijatar govoriti o tome koliko je osobnost menadžera faktor u (ne)uspješnosti poslovanja.

Svoja iskustva s uvođenjem kontrolinga podijelit će i predstavnici uglednih tvrtki Marijana Baričević, voditeljica kontrolinga i Marijan Plaškur, voditelj informatike tvrtke Spin Valis d.d., Dalibor Marijanović, član Uprave DIV grupe te Damir Kvočić, regionalni direktor prodaje međunarodne grupe Storck d.o.o. Više o programu konferencije možete saznati na 8. kontroling konferencija.

Vrijedno je istaknuti da konferencija osim edukativnog ima i humanitarni karakter, pa će tako dio prihoda od kotizacije za sudjelovanje biti doniran Zakladi biskup Josip Lang, koja pomaže bolesnim, starim i siromašnim ljudima. Više o zakladi pročitajte na internet stranici.