Visoka škola Nikola Šubić Zrinski, Zagreb organizira 8. Međunarodnu konferenciju o učenju za poduzetništvo – ICEL, koja će se održati 16. studenog u zagrebačkom Hotelu Antunović. Glavna je tema ICEL 8 konferencije Održivo poduzetništvo: poslovni uspjeh kroz interakciju ekonomskog, društvenog, ekološkog i kulturnog sustava.

Svrha ICEL 8 konferencije je okupiti studente, znanstvenike i praktičare zainteresirane za nove mogućnosti u obrazovanju za poduzetništvo i primjenu poslovnih modela u poduzetničkoj praksi. Glavni je cilj ICEL 8 konferencije pružiti priliku studentima, znanstvenicima i praktičarima da međusobnom interakcijom i umrežavanjem identificiraju i razmijene praktična i znanstveno dokazana rješenja koja podržavaju održivo poduzetništvo.

Glavni govornik ovogodišnje konferencije dolazi iz Lisabona. Savjetnik za upravljanje, Alcino Pascoal, iz tvrtke Madan Parque podijelit će s publikom svoje bogato poduzetničko iskustvo.

Poduzetništvo i poduzetnici od ključne su važnosti za dugoročni razvoj i rast naše ekonomije, kao i zdravlje i prosperitet društva. Zalažemo se za učinkovito i praksi orijentirano obrazovanje i osposobljavanje kojim poduzetnici mogu povećati svoje šanse za uspjeh. U tom smislu su inovacije u procesu učenja ključ za poduzetnički rast i razvoj. Promičemo suvremeni obrazovni i istraživački pristup (dualno poduzetničko obrazovanje – teorija i praksa) čime omogućavamo našim studentima i drugim dionicima koji su uključeni u naše obrazovne programe vrhunsko obrazovanje za unapređenje regionalnog gospodarskog rasta te društvene zajednice, poručuju organizatori.