21.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 22. srpnja 2024., 01:54
VijestiSvijetAB InBev vidi prilike u segmentu bezalkoholnog piva

AB InBev vidi prilike u segmentu bezalkoholnog piva

Najveći svjetski proizvođač piva AB InBev želi snažno proširiti svoju prodaju bezalkoholnih piva u nadolazećim godinama

Nedavni uspjeh s pivom Jupiler 0,0 u Belgiji okuražio je grupu u ovoj strategiji, izvijestila je u petak novinska agencija Belga.

U prvih pet mjeseci 2017. godine, tvrtka je prodala više Jupiler bezalkoholnog piva nego piva sa 0,5 posto alkoholnog sadržaja, što je maksimalno dozvoljena količina.

Do 2025. godine bezalkoholna i niskoalkoholna piva činit će jednu petinu volumena prodaje AB-InBev.

U Belgiji, potrošnja piva pala je za 3,3 posto u prošloj godini, priopćio je belgijski savez pivara. To je znatno više od prosječnog pada od 1,4 posto tijekom proteklih 20 godina.

Bezalkoholna piva AB InBeva uključuju masovne marke Beck, Stella Artois, Corona i Budweiser, ali sada i nekoliko craft pivovara, naročito u SAD-u, pokazuje potencijal.

Piva s malo ili 0% alkohola u Belgiji drže samo 2,2 posto tržišta, ali u Njemačkoj je taj udio 10,4 posto, a u Španjolskoj 17,7 posto. (SEEbiz)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...