amir-bekic-adriatic-group-midiAdriatic Group planira u narednim godinama investirati pet milijuna eura u jačanje poljoprivrednog sektora u Bosni i Hercegovini. Potvrđeno je to nakon sastanka koji je održao ministar za ekonomske odnose i regionalnu suradnju Republike Srpske Zlatan Klokić s direktorom kompanije Amirom Bekićem.

Do sada je ova kompanija sa sjedištem u Beču u poljoprivredu u BiH investirala već tri milijuna eura. Sada planiraju dalje širenje svoje mreže na teritoriji Republike Srpske.

Direktor Adriatic Group Amir Bekić naglasio je da je ova kompanija strateški izvozni partner svim vodećim prehrambenim industrijama iz Bosne i Hercegovine. Kompanija u svom vlasništvu, između ostalih, ima i dvije tvornice za preradu voća u Republici Srpskoj – “Natura Food” (Bijeljina) i “Voćar promet” (Zvornik).

Ukupne investicije Adriatic Group u BiH iznosit će 8 milijuna eura

“Do sada je od strane naših inozemnih firmi investirano oko tri milijuna eura, a dodatnih pet milijuna eura u narednim godinama planirano je investirati u jačanje poljoprivrednog sektora i proizvodnju kako u Republici Srpskoj, tako i Bosni i Hercegovini”, naglasio je Bekić.

Ministar Klokić je zahvalio predstavnicima kompanije Adriatic Group na interesiranju za uključivanjem sve većeg broja kooperanata za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Republike Srpske na tržište Europske Unije te izrazio spremnost resornog ministarstva za rješavanjem svih otvorenih pitanja.

Adriatic Group jedna je od vodećih kompanija zaduženih za distribuciju prehrambenih proizvoda iz zemalja Zapadnog Balkana na tržište Europske unije. (biznisinfo.ba)