Adriatic Group preuzela Voćar promet

voćar prometAdriatic Group GmbH iz Beča preuzela je tvrtku “Voćar promet” iz Glumine kod Zvornika. Pored tvornice u Glumini, Adriatic Group posjeduje i tvornicu za preradu voća i povrća u Balatunu kod Bijeljine.

Ovom akvizicijom grupacija Adriatic postaje jedna od najvećih proizvođača konzerviranog voća i povrća u regiji, pod brendom “Natura”.

Tvornica “Voćar promet” se prostire na 5000m2, a sa suvremenim postrojenjima ima kapacitet proizvodnje do 40 tona dnevno konzerviranog voća i povrća. Od ove sezone u Voćar prometu će se raditi pod vlastitim brendom “Natura” koji se u posljednjih godinu dana značajno pozicionirao na domaćem i europskom tržištu.

U 2015. godini planira se proizvesti oko 4.000 tona proizvoda čime brend “Natura” postaje vodeći BiH izvozni brend konzerviranog voća i povrća.

“Proizvode iz tvornice u Glumini planiramo plasirati u desetak europskih zemalja u kojima imamo vlastite distributerske firme. S brendom “Natura” već smo ušli na tržišta EU gdje smo se zahvaljujući kvaliteti proizvoda pozicionirali među najtraženije izvozne marke iz regije. Iako na EU tržište plasiramo preko 80% proizvoda brenda “Natura”, potražnja je sve veća, te smo se iz tog razloga proširili proizvođačke kapacitete preuzimanjem tvornice “Voćar promet”, izjavio je direktor Adriatic Group Amir Bekić.

Sirovina za tvornice u Balatunu i Glumini je isključivo domaćeg porijekla i osigurava se otkupom od oko 2.000 poljoprivrednih proizvođača širom Bosne i Hercegovine, a sve u organizaciji firme “Agrona” Živinice, članice Adriatic Grupe.

“Kupnja ‘Voćar prometa’ je dio poslovne strategije Adriatic Grupe na teritoriju BiH gdje se u narednih nekoliko godina planira investirati preko šest milijuna eura u razvoj primarne i prerađivačke poljoprivredne proizvodnje”, dodao je Bekić. (SEEbiz.eu)

Prethodni članakHrvatska lani uvezla hrane vrijedne tri milijarde dolara
Sljedeći članakZlatna medalja i Regional Trophy za Vina Laguna Castello 2012. na Decanteru