Adris s proizvođačima duhana potpisao četverogodišnji ugovor

mirko-boic-zeljko-aragovic-midiU tvrtki Hrvatski duhani, koja posluje u sastavu rovinjske Adris grupe, danas je potpisan prvi krovni ugovor o dugoročnoj proizvodnji duhana za proizvođače na sirovinskom području u Podravini i Slavoniji, priopćeno je iz Adrisa.

Ugovor je u ime Hrvatskih duhana potpisao je predsjednik Uprave tvrtke Mirko Boić, a ispred proizvođača Željko Aragović, predsjednik Udruge hrvatskih proizvođača duhana Krupan list, koja okuplja više od 1.000 proizvođača duhana s područja Podravine i Slavonije.

Iz Adrisa ističu kako su četverogodišnjim ugovorom Hrvatski duhani proizvođačima zajamčili otkupnu cijenu koja neće biti niža od cijene u 2011. godini, a iznosit će prosječno 10,40 kuna za kilogram duhana, što je povećanje otkupne cijene za 5 posto.

Usto, Hrvatski duhani osigurat će niže cijene reprodukcijskih materijala te niže kamate na kredite za reprodukcijske materijale, avanse i dugoročne kredite što će ih imati proizvođači koji prihvate višegodišnji ugovor. Otkupljeni duhan bit će isplaćen do 20. prosinca tekuće godine.

Ovaj ugovor osigurava razvoj i sigurnost poslovnih partnera u godišnjoj proizvodnji od 10.000 tona duhana u razdoblju od 2011. – 2014. godine, ali i nova ulaganja u konkurentnost i povećanje primarne proizvodnje duhana, zaključuje se u priopćenju Adris grupe.

Prethodni članakAgrokor gradi otkupno-distributivni centar u Strumici
Sljedeći članakStorewars seminar krajem ožujka u Zagrebu