agrokor-logo-cibonin-toranj-ftdProjekt je vrijedan oko 20 milijuna eura, a Agrokor makedonsko povrće namjerava izvoziti na hrvatsko i europsko tržište

Koncern Agrokor počeo je izgradnju otkupno-distributivnog centra u Strumici, u Makedoniji. U projekt će uložiti oko 20 milijuna eura.

Distributivni centar Agrokora gradi se na površini većoj od 50.000 kvadratnih metara, a gradnja će izvesti u dvije faze. Prva, vrijedna oko 15 milijuna eura, trebala bi završiti u srpnju, a obuhvaća objekt s kompletnom opremom.

“Prva faza je veliki otkupno-distributivni centar s poljoprivrednom apotekom, velikom vagom i prostorom u samom objektu u kojem će se proizvoditi kartonske kutije za naše potrebe. Riječ je o 8.000 kvadratnih metara”, rekao je rukovoditelj Plodova fruktus Blažo Vitanov.

Dodao je da će centar na godišnjoj razini imati kapacitet veći od 40.000 tona povrća.

Agroburza će raspolagati najsuvremenijim mjernim uređajima, rashladnim komorama, kalibratorima, halama za pakiranje i transportnim sustavom za distribuciju od 30.000 do 50.000 tona poljoprivrednih proizvoda.

Makedonska Vlada dala je punu podršku projektu i osigurala je sve pravne i ekonomske preduvjete, a grad Strumica pobrinula se za komunalnu infrastrukturu.

Agrokor namjerava makedonsko povrće plasirati na hrvatsko i europsko tržište. (Bankamagazin)