Velikokladuška prehrambena industrija AC FOOD realizirala je nove isporuke Agrokomercovih proizvoda na tržište Sjedinjenih Američkih Država, povećavši izvoz za dva i po puta na ovo tržište u prvih osam mjeseci u odnosu na isti period lani.

Na američko tržište plasirani su Agrokomercovi kiseli krastavci, biskvit Tops, Pettit keks i čokolada u prahu.

“Ovogodišnji pilot projekt otkupa krastavaca u Velikoj Kladuši započeli smo u lipnju otkupom oko 70 tona ovog povrća. Gotovo sav otkup ovih dana plasiramo na tržište SAD-a. Upravo taj koncept od njive do trpeze, dakle od suradnje s kooperantima i otkupa, preko prerade i plasmana na domaća i strana tržišta, naš je imperativ. Zadovoljni smo kako je projekt tekao i nadam se da ćemo iduće godine biti u prilici znatno povećati otkupne količine, kako krastavaca, tako i ostalog povrća i voća. Uz kisele krastavce na američko tržište smo plasirali i Tops, Pettit keks, kao i čokoladu u prahu”, izjavio je Smail Korajlić direktor kompanije AC FOOD.

Korajlić dodaje da su reakcije kupaca odlične, te da se u njima posebno ističe biskvit Tops čijem ukusu Amerikanci teško mogu odoljeti. “Tops je i na ovom tržištu najprodavaniji naš brand. Kvaliteta Topsa je neponovljiv i zanimljivo je da svi kupci ma gdje se nalazili vrlo brzo reagiraju”, kazao je Korajlić.

Tops se u Velikoj Kladuši proizvodi od 1980. godine i jedan je od najpoznatijih brendova te vrste u regiji.

U AC FOOD-u već su pokrenuti procesi inoviranja ovog branda s novim okusima i pakovanjima, u smislu daljeg jačanja tržišne pozicije, ali i udovoljavanju očekivanja ljubitelja ovog biskvita.

Osim SAD-a, AC FOOD izvozi u još u Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Austriju.