Rezultati Jamnice iznad očekivanja

Procijenjeni rezultati za Jamnicu u prvih sedam mjeseci pokazuju prihode od 844 milijuna kuna te EBITDA od 194 milijuna kuna.

Poslovni rezultati Jamnice premašuju očekivanja, navodi se u izvješću te napominje i kako su “angažman u pregovorima s dobavljačima kao i poboljšana likvidnosti osigurali da se većina dobavljača vratila na redovne uvjete plaćanja”. Prodaja “isto-za-isto” porasla je za 6%.

U 2016. je pokrenut opsežan proces restrukturiranja koji je unaprijedio operativnu učinkovitost i optimizirao ljudske resurse, što je rezultiralo značajnim povećanjem profitabilnosti i EBITDA-e. Ovaj trend je prisutan kako u prvoj polovici godine tako i u poslovnim rezultatima za srpanj.

Angažman u pregovorima s dobavljačima kao i poboljšana likvidnosti osigurali su da se većina dobavljača vratila na redovne uvjete plaćanja.

Dani naplate potraživanja od kupaca se stabiliziraju u 2017. kao posljedica normalizacije rokova plaćanja vanjskih kupaca kao i uspostave redovnih rokova plaćanja s internim kupcima što je udvostručilo Jamničin novčani priljev.

Dani vezivanja zalihe su stabilni unatoč poteškoćama s likvidnošću početkom godine. Značajan fokus je stavljen na osiguravanje adekvatnih razina zaliha za sezonu. (SEEbiz)

Prethodni članakRamljak kaže da je poslovanje Agrokora u BiH stabilizirano
Sljedeći članakAgrokomercovi proizvodi na američkom tržištu