Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Sisku

Akcija “Kupujmo hrvatsko” održavat će se u petak 11. lipnja od 9 do 14 sati na Trgu bana J. Jelačića (kod Velikog kaptola) u Sisku.

Ove godine joj se pridružuje i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a “Vrijedne ruke” kojoj je cilj promovirati marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 163 tvrtke, odnosno poduzetnik, a prigodni program će voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati i županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel,  predsjednik HOK-a Mato Topić, dogradonačelnik Siska Agan Velić i predsjednik ŽK Sisak Boris Mesarić. Oko 14 sati očekuje se i dolazak predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta. Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 228 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 108 proizvoda. Ove godine se manifestaciji pridružila i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.