Američki konzorcij, koji čine York Capital Management i Elements Capital Partners, dostavio je ponudu za otkup dionica Victoria Group s namjerom da investira u poljoprivredni sektor u Srbiji, saznaje Tanjug.

Investitori su nakon detaljnog analiziranja Viktorija Grupe, njenih resursa i potencijala odlučili uložiti 100 milijuna eura kako bi stabilizirali poslovanje ove kompanije i otišli korak dalje u rastu i razvoju njenog rada i poslovanja, rečeno je Tanjugu u ovom investicijskom konzorciju.

Investitori namjeravaju dokapitalizacijom Victoria grupe sačuvati 1.700 radnih mjesta i otvoriti mogućnost za zaposlenjem dodatnih 500 radnika, kao i da sačuvaju 4.000 farmera koji zavise od poslovanja Victoria Grupe.

Beogradski mediji su prošlog vikenda objavili da je kompanija “MK Grupa”, u vlasništvu Miodraga Kostića, jedna od zainteresiranih tvrtki za kupovinu “Victoria grupe”, i da su u trci još dvije kompanije s kojima se također vode razgovori.

York Capital Management je svjetska investicijska kompanija osnovana 1991. godine u New Yorku, a prema posljednjem financijskom izvješću iz 2016. njihova investicijska ulaganja iznosila su prošle godine 21,7 milijardi dolara. (SEEbiz)