Angelo Turati imenovan je novim predsjednikom Uprave Metro Cash & Carryja u Hrvatskoj, a poziciju je preuzeo 1. studenog 2011. godine.

angelo-turati-midiKarijeru u Metrou započeo je u Italiji 1998. godine, a krajem 2004. prelazi u Metro Cash & Carry Rusija, gdje se od 2008. godine nalazi na poziciji generalnog direktora nabave.

“Nakon dugogodišnje karijere i vodećih pozicija u kompaniji vezanih uz nabavu, pružila mi se prilika da vodim cjelokupno poslovanje Metroa u Hrvatskoj. Ovaj korak predstavlja veliki izazov u mojoj poslovnoj karijeri. Nakon ruskog tržišta, gdje je glavno težište na konstantnoj ekspanziji, dolazim u Hrvatsku koja je mnogo manje tržište, ali jednako zahtjevno. Hrvatsku vidim kao stabilno tržište s respektabilnom konkurencijom, a Metro kao vodeće mjesto opskrbe za profesionalne kupce”, rekao je Turati povodom imenovanja na novu dužnost.

Angelo Turati diplomirao je na ekonomskom fakultetu “Luigi Bocconi” u Milanu te je potom pohađao London Business School. Prije Metroa radio je u poznatom trgovačkom lancu u Italiji.

Turati je na poziciji predsjednika Uprave Metroa u Hrvatskoj zamijenio Adrianna de Wita koji se pridružio kompaniji 2007. godine, a od 2008. u Hrvatskoj je obnašao funkciju predsjednika Uprave tog trgovačkog lanca. De Wit nastavlja karijeru unutar Metro Grupe na novoj poziciji, navodi se u priopćenju.