Atlantic grupa prodala je svoje poslovanje s čajevima dugogodišnjem partneru Spider grupi s kojom nastavlja partnerstvo u distribuciji.

cedevita-cajevi-largeTransakcija podrazumijeva objedinjenje asortimana pod jedinstveni brend Naturavita, koji će se od od 1. siječnja 2016. naći u vlasništvu Spider Grupe, a strateška suradnja dviju kompanija nastavlja se kroz partnerstvo u distribuciji.

Atlantic Grupa posredstvom svoje distributivne mreže nastavlja s distribucijom ukupnog asortimana čajeva na svim tržištima gdje je on do danas bio prisutan, u maloprodaji i HoReCa kanalu.

Atlantic Grupa donijela je odluku o izdvajanju i prodaji ukupnog poslovanja čajevima kako bi se poslovni fokus Cedevite d.o.o. u cijelosti posvetio osnovnom poslovanju – vitaminskim instant napicima. Čajevi pod brendovima Cedevita i Naturavita imaju udio od 15,5 posto i drugi su igrač na hrvatskom tržištu. U okviru Spider Grupe, novog vlasnika s ekstenzivnim iskustvom i ekspertizom u proizvodnji čajeva, asortiman će dobiti dodatan fokus.

Spider Grupa je vodeći regionalni proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja, te proizvoda na bazi ljekovitog bilja, sa sjedištem u Pitomači. Spider Grupa okuplja tvrtke Jan-spider d.o.o. (prerada ljekovitog i aromatičnog bilja), Herbarium d.o.o. (opremanje gotovih proizvoda), Biofarma d.o.o. (uzgoj ljekovitog bilja), Đolta d.o.o. (uzgoj ljekovitog bilja u kooperaciji i otkup) u jedinstven koncept ‘od polja do stola’.

Tvrtka na vlastitim poljima uzgaja ljekovito bilje za potrebe proizvodnje čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja, a cijeli proces je zatvoren unutar vlastitih kapaciteta.