kalnicke-vode-linija-ftdHanfa je naložila Atlantic grupi da dodatni iznos isplati i ostalim dioničarima, što bi Atlantic trebalo stajati dodatnih 7,6 milijuna kuna
Uprava Atlantic grupe odlučila je da će iskoristiti svoje pravo tužbe Upravnom sudu protiv Hanfina rješenja o dodatnoj isplati 131  manjinskog dioničara Kalničkih voda Bionatura iz Križevaca, koje je lani kupila od Badela 1862, doznaje www.banka.hr u utorak iz Atlantic grupe.

Naime, prošloga je tjedna Hanfa donijela rješenje kojim je Atlantic grupi naloženo da u roku od 90 dana bivšim manjinskim dioničarima Kalničkih voda Bionature (koji su to bili na dan 23. prosinca 2010.) isplati još 89,32 kune po dionici, što je ukupno još 7,6 milijuna kuna, istaknuli su iz Atlantic grupe.

Atlantic također mora navedenim dioničarima dostaviti rješenje Hanfe, što će kako su iz kompanije potvrdili, odmah i učiniti putem Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

Mali dioničari su dionice Kalničkih voda Bionature svojedobno stjecali po cijeni od 100 kuna, a prilikom preuzimanja dionica od strane Atlantic grupe isplaćeno im je samo 7,7 kuna po dionici. No, nekolicina dioničara pokrenula je sporove protiv Atlantica smatrajući taj iznos neprimjerenim.

Hanfa je nadzorom naknadno utvrdila da su se oni nagodili s kompanijom koja im je isplatila ukupno milijun kuna, nakon čega su tužbe povučene čime je Atlanticu omogućen prijenos dionica manjinskih dioničara.

Međutim, sada je Hanfa naložila Atlantic grupi da dodatni iznos isplati i ostalim dioničarima, što bi Atlantic trebalo stajati dodatnih 7,6 milijuna kuna. Stoga je kompanija odlučila iskoristiti mogućnost i pokušati ishoditi ukidanje ovoga rješenja na Upravno sudu, a u međuvremenu Hanfi mora uplatiti i 20.000 kuna naknade. (Bankamagazin)