VijestiSvijetNova bitka Pepsi i Coca-Cole

Nova bitka Pepsi i Coca-Cole

coca-cola-pepsi-midiZbog lošijih poslovnih rezultata u prošloj godini i pada prodaje, Pepsi je za oporavak svog branda iskoristio tradicionalne likove Coca-Colinih reklama

Bitka između dva najveća proizvođača bezalkoholnih pića, ali i najvećih rivala u tom sektoru, Coca-Cole i Pepsija, dobila je novi epilog zahvaljujući novoj reklamnoj kampanji Pepsija, prenosi Financial Times.

Pepsi je u novoj reklamnoj kampanji iskoristio tradicionalne likove Coca-Colinih reklama, Djeda Božićnjaka i polarnog medvjeda, što je uzrokovalo veliko negodovanje javnosti.

U jednoj reklami Djed Božićnjak naručuje Pepsi na zabavi govoreći konobaru kako je uzeo godišnji odmor u Coca-Coli.

U drugoj reklami animirani polarni medvjed također odabire Pepsi umjesto Coca-Cole. Reklame je Pepsi pustio u medije pod sloganom Summer Time is Pepsi Time.

Izvršni direktor američke podružnice Pepsija Massimo d’Amore izjavio je da, kao u svakom ratu, postoje trenuci primirja i trenuci bitke te kako potrošači vole zdravu konkurenciju čime opravdava ovakav potez.

Razlog nove reklamne kapanje je 5-postotni pad prodaje Pepsija, dok je prodaja Coca-Cole ostala nepromijenjena, što je smanjilo zarade Pepsijevih investitora.

Pepsi također navodi kako u ovoj godini planira povećati svoju prodaju bezalkoholnih pića na području Sjeverne Amerike za 30 posto.

Osim ove ljetne reklamne kampanje, kako bi “oživio” brand, Pepsi ulaže i 60 milijuna dolara u američke TV kampanje putem sponzoriranja TV showa X Factor te Simon Cowell’s talent show.

Coca-Cola je ovakav potez Pepsija odbila komentirati, navodeći kako su koncentrirani na svoju reklamnu kampanju za ljeto koja je puštena u svibnju.

No, najvažniji pokazatelj jačine sukoba između ova dva rivala, bit će reprezentiran ovaj tjedan. Naime Coca-Cola u utorak objavljuje izvješće o prihodima u prethodnom kvartalu, a Pepsi svoje izvješće planira objaviti u četvrtak. (Bankamagazin)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...