Atlantic preuzima Kalničke vode za 82 milijuna kuna

Atlantic Grupa je s tvrtkom Badel 1862 potpisala ugovor kojim preuzima tvrtku Kalničke vode Bio Natura.

Atlantic preuzima Kalničke vode za iznos ukupne vrijednosti kompanije (enterprise value) od 82 milijuna kuna, a po preuzimanju će Kalničke vode Bio Natura biti integrirane u okviru Atlanticove divizije Zdravlje i njega, navodi se u priopćenju za medije.

“Akvizicija Kalničkih još je jedan strateški važan korak u razvoju Atlantic Grupe. Preuzimanjem punionice u Kalniku osiguravamo budućnost našeg proizvoda Cedevita GO!, stvaramo pretpostavke za stabilnu proizvodnju i širenje poslovanja s bezalkoholnim napicima, te s galonskim pakiranjem izvorske vode ulazimo u novi distribucijski kanal koji ima puno potencijala”, izjavio je čelnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Poslovanje tvrtke Kalničke vode Bio Natura čine tri osnovna stupa – proizvodnja izvorske vode, proizvodnja mineralne gazirane vode i proizvodnja i distribucija galonskih pakiranja izvorske vode.

Tvrtka je u 2009. godini ostvarila prodaju u vrijednosti od 50,6 milijuna kuna. Nakon preuzimanja, Kalničke vode će u sustavu Atlantic Grupe poslovati u okviru divizije Zdravlje i njega kojoj, među ostalima, pripada i Cedevita.

Iz Atlantica ističu da se navedenim preuzimanjem stvaraju uvjeti za sinergiju Kalničkih voda i Cedevite.

“Dodatne nezanemarive mogućnosti rasta otvaraju se ulaskom u proizvodnju i distribuciju galonskih pakiranja izvorske vode, kao rastućeg segmenta u poslovanju s vodom. Prostor za sinergije s ostalim segmentima poslovanja Atlantic Grupe to su veće, ako se u obzir uzme mogućnost razvoja direktnog kanala distribucije prema krajnjem potrošaču”, ističe se u priopćenju. (pd)