Badel 1862: Dobit u pokriće gubitka

Dobit Badela 1862 iz poslovanja ostvarena u 2016. godini u iznosu od 30,8 milijuna kuna raspoređuje se za na za pokriće dijela prenesenog gubitka iz prethodnih razdoblja, odlučeno je u petak na glavnoj skupštini toga dioničkog društva.

Donesena je i odluka o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala.

Ono će se provesti smanjenjem temeljnog kapitala s 313,8 na 31,38 milijuna kuna, isključivo radi pokrića gubitaka i saniranja i to nakon što su za pokriće gubitaka potrošene i dobit i rezerve iz prethodnog razdoblja.

Smanjenje temeljnog kapitala obavit će se smanjenjem nominalne vrijednosti dionica sa 100 na 10 kuna po dionici.

U skladu s prihvaćenim Planom financijskog restrukturiranja u postupku predstečajne nagodbe, glavna skupština je donijela i odluku o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju redovnih dionica te odluku o isključenju prava prvenstva dioničara društva pri upisu novih dionica.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se dijelom uplatom u novcu, za iznos od najviše 51 milijuna kuna, a dijelom ulaganjem prava i to pretvaranjem tražbina vjerovnika predstečajne nagodbe u temeljni kapital, za iznos od najviše 195,25 milijuna kuna, s tim da se temeljni kapital kumulativno može povećati za iznos od najviše 225,25 milijuna kuna.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem najviše 22.525.064 redovnih dionica na ime, nominalne vrijednosti 10 kuna. Pravo upisa najviše do 5.100.000 redovnih dionica ima strateški partner, Meteor Đakovo, a pravo na upis dionica unosom tražbina imaju vjerovnici predstečajne nagodbe.

Uprava je izvijestila glavnu skupštinu o aktualnom stanju i financijskim rezultatima poslovanja u prvih pet mjeseci 2017. godine, u kojima je ostvarena operativna dobit od 6,86 milijuna kuna. (Hina)

Prethodni članakSlužbeno objavljen akt o korištenju naziva Teran
Sljedeći članakGranolio: Teškoće u poslovanju zbog Agrokora