Iz tvrtke Granolio u petak su izvijestili da su se tijekom prvog polugodišta suočili s teškoćama u poslovanju uzrokovanim događajima vezanim uz Agrokor zbog čega su podnijeli prijedlog o pokretanju postupka predstečajne nagodbe.

Tijekom prvog polugodišta 2017. Granolio se suočio s teškoćama u dnevnom poslovanju, uzrokovanima poglavito događajima vezanim uz poslovanje koncerna Agrokor te otvaranjem postupka izvanredne uprave nad Agrokorom i s njime povezanim i ovisnim društvima, ističu iz tvrtke.

Napominju kako je poslovna povezanost Granolija i društava iz koncerna Agrokor te nemogućnost redovite naplate potraživanja prema društvima koncerna Agrokor, a kasnije i potpuna nemogućnost naplate, uključujući i naplatu izdanih mjenica, posljedično dovela Granolio u poziciju da ne može redovito podmirivati obveze prema svojim vjerovnicima.

“U namjeri zaštite društva, poglavito njegovih zaposlenika i vjerovnika, a zatim i svih poslovnih partnera i dioničara, društvo je pripremilo plan restrukturiranja te je podnijelo prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe”, navodi se u priopćenju tvrtke.

Uprava tvrtke, kako navode, “drži da je pokrenuti postupak predstečajne nagodbe i plan restrukturiranja najprikladniji okvir za rješavanje nastalih poslovnih poteškoća, namirenja vjerovnika u najvećoj mogućoj mjeri i stvaranje temelja za buduće i uspješno poslovanje društva”.

Granolio je u petak putem Zagrebačke burze izvijestio da su mu transakcijski računi blokirani i da je podnio prijedlog o otvaranju predstečajnog postupka. (Hina)