Krava Elizabeta s beljske farme Popovac proglašena je šampionkom u kategoriji holstein pasmine na 21. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu

Na 21. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu održanom ovog vikenda u Gudovcu, na kojem je ujedno proslavljeno i 100 godina organiziranog uzgojno selekcijskog rada u stočarstvu Hrvatske, Belje d.d. je u kategoriji holstein pasmine osvojilo šampionsku titulu s kravom Elizabetom s farme Popovac, koja je prema izvješću HPA za 2012. godinu proglašena najboljom velikom farmom u Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz Belja.

Pritom navode kako je ovo treća godina zaredom kako tvrtka ostvaruje iznimne rezultate u kategoriji holstein pasmine čime se potvrđuje i nastavlja tradicija sustavnog uzgojno selekcijskog rada na beljskim farmama.

Brojne investicije u svim segmentima proizvodnje, kao i sustavna edukacija djelatnika, kažu u Belju, doprinijela su poboljšanjima, kako u proizvodnim performansama, tako i u kakvoći muznih grla po pitanju genetskih svojstava.

Osobit naglasak kontinuirano se stavlja na poboljšanje genetike, obzirom da se u rasplodu koriste svjetski bikovi s vrha Interbull liste, što je, uz vrhunski management i uvjete držanja, osnovni preduvjet za postizanje izvrsnih rezultata u proizvodnji, ali i na izložbama grla.

“Upravo Elizabeta i još 2.300 krava s beljskih farmi svakodnevno daje mlijeko ekstra klase za proizvodnju ABC svježeg krem sira, šampiona kvalitete na brojnim domaćim i inozemnim ocjenjivanjima”, poručuju iz tvrtke.