Franckova Bianka linija instant napitaka od žitarica, slada i cikorije obogaćena je novim proizvodom – Bianka Classic BIO, a cijela linija dolazi i u novom redizajniranom pakiranju.

Bianka Classic BIO ukusan je napitak na bazi organski uzgojenih sastojaka – žitarica, cikorije i smokvi, koje ovoj klasičnoj verziji daju osvježavajuću, voćnu notu. Svi sastojci nove Bianke organskog su porijekla te nose BIO oznaku EU-a, što znači da su proizvedeni u skladu s uvjetima i strogim propisima za organski uzgoj Europske unije. Sama oznaka komunicira vjerodostojnost, a time i dodanu vrijednost krajnjem potrošaču. Bianka Classic BIO dobivena je postupkom prženja, ekstrakcije i instantizacije pažljivo odabranih sirovina ječma, cikorije, ječmenog slada, raži i smokve.

Uz novi proizvod Bianka Classic BIO, linija Bianka sastoji se još od proizvoda Bianka Classic s kombinacijom žitarica, cikorije i slada ukusnog instant napitka na bazi žitarica i cikorije prirodno bogatog vlaknima, a sav šećer koji sadrži dolazi direktno iz njezinih sastojaka! Sadrži pažljivo birane sirovine ječma, cikorije, ječmenog slada i raži te čini ukusan napitak za bilo koje doba dana. Linija uključuje i Bianka 100% Cikoriju koja je u potpunosti proizvedena od ove gomoljaste biljke te je idealan izbor za one koji žive aktivno, izlažu se većim fizičkim naporima ili traže ukusnu alternativu za kavu.

Neovisno koji napitak odabrali, sve ih je lako pripremiti uz pomoć mlijeka ili omiljenog biljnog napitka u koje žličicom zamiješate okus koji vam najviše odgovara. Već nakon malo prakse, za napraviti šalicu Bianke trebat će vam manje od minute.

Franckova ponuda omogućava širok izbor za sve potrošače koji se žele kvalitetno hraniti i općenito vode brigu o zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Za mnoge potrošače neizostavan sastojak doručka je Franck kava, a za sve one koji možda ne preferiraju kofein, idealna alternativa su napitci od žitarica i cikorije koji su dobiveni prženjem ječma, raži, slada i cikorije, a bogat su izvor prirodno prisutnih vlakana. Uz liniju instant napitaka Bianka, u ponudi su još Divka, Kneipp i Cikorija, napitci namijenjeni svima koji uživaju u klasičnom ritualu pripreme.

Ječam, raž, slad i cikorija izvor su prehrambenih vlakana
Cikorija je izvor dijetalnih vlakana koji služe kao prebiotici i blagotvorno utječu na zdravlje probavnog sustava.

Ječam je poznat kao “eliksir snage” te se pretpostavlja da se ova energetski vrijedna namirnica uzgajala još prije 10.000 godina i koristila kao osnovna namirnica u pripremi jela za sportaše. Za razliku od drugih namirnica, ječam sadrži oko 35% nezasićenih masnih kiselina koje mogu utjecati na smanjenje kolesterola u krvi.

Slad se, osim u proizvodnji piva, koristi i za proizvodnju napitaka od žitarica. Brašno koje se dobiva od ječmenog slada sadrži i vitamin B12 koji je rijedak u hrani biljnog porijekla. Raž se, zbog velike količine prehrambenih vlakana, preporučuje dijabetičarima, a često se koristi u raznim programima mršavljenja jer stvara osjećaj sitosti.